Alaszkát ajánlja a Discover America

  • külföld
  • 2017.03.20
    13:35
  • Turizmus Online
Az utazási irodákat, szállodaláncokat, légitársaságokat tömörítő Discover America Egyesület nemrégiben az Amerikai nagykövetségre hívta partnereit, ahol a Visit Anchorage képviselője, Dawn Campbell mutatta be Alaszka turisztikai látnivalóit.

Alaszka egy óriási területű állam, India területének a fele, ugyanakkor az államok közül a legkisebb népességű. Nem határos az összefüggő egységet alkotó 48 tagállam egyikével sem. Keletről Kanadával (Yukon és Brit Columbia államokkal) szomszédos, északon a Beaufort-tenger, nyugaton a Csukcs-tenger, a Bering-szoros és a Bering-tenger veszi körül, délen pedig a Csendes-óceán.

Fővárosa a tengerparti kikötőhely, Juneau, mely nem közelíthető meg közúton, hiszen minden oldalról áthatolhatatlan jégmezők veszik körbe a legnagyobb városa pedig Anchorage, itt él a népesség fele.

Dawn Campbell elsősorban az érintetlen természeti környezetre, az aktív kikapcsolódás széles skálájára hívta fel a megjelent szakemberek figyelmét. Utazni május közepétől szeptember közepéig érdemes, ez ugyanis Alaszkában a rövid nyár időszaka, ilyenkor minden virágba borul és a természet gyönyörű színekben pompázik.

Ez egy valódi paradicsom a gyalogtúrák, kerékpározás, kajakozás, a vízesések és a természetkedvelők számára. Élővilága lenyűgöző, eredeti környezetükben figyelhetjük meg a grizzli medvét, jávorszarvast vagy a kihalás szélén álló kék bálnákat is, ahogy csapatokban róják a vizet.

Lehet itt síelni, sőt horgászni is, méghozzá vadlazacra, melyektől hemzsegnek a vizek. Felidézhetjük Jack London világát, kipróbálhatjuk az aranymosást sőt még a kutyaszánt is, gleccsertúrára indulhatunk vagy repülővel körözhetünk a Denáli Nemzeti Park felett.

Anchorage turisztikai sales menedzsere felhívta a figyelmet arra is, hogy nyáron Frankfurtból non-stop járatokkal már 9 óra alatt elérhető a desztináció.

A Discover America következő programja a 2017-es International Pow Wow (IPW) turisztikai szakkiállítás, mely ezúttal Washington DC-ben lesz június 3-7 között.

Legfrissebb