hírek

Egész nyáron várják a vendégeket a hazai strandok
A szinte egész évben üzemelő fürdők mellett a vakáció kezdetére országszerte fokozatosan megnyitnak a strandok is. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően ezek kétharmada kínál az elmúlt időszakhoz képest minőségibb vendégélményt a pihenéshez. Mindez azért is különösen fontos, mivel a főváros után azokon a településeinken valósul meg a legtöbb vendégéjszaka, amelyek vízi élményeket kínálnak. Eredményes főszezonjukhoz a Magyar Turisztikai Ügynökség vízparti feltöltődésre invitáló nyári kampánya is hozzájárul.
 • 2023.07.03. 14:41
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Izgalmas látnivalók Észak-Magyarországon
Tavaly az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. lillafüredi Zsófia-kilátója és turisztikai létesítménye nyerte el az Év Kilátója és az Év Turistaháza címet is. Országos szinten is közismertek és rendkívül népszerűek az erdőgazdaság által működtetett Lillafüredi és Pálházi Állami Erdei Vasutak. A társaság Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében 107 ezer hektár állami tulajdonú területen gazdálkodik, melyből 103 ezer hektár az erdő.
 • 2023.04.18. 20:59
 • Sajtóközlemény
A magyarokra különösen igaz, hogy már az utazás tervezésétől is boldogabbak
A magyarok 64%-át már az utazás tervezése is boldoggá teszi – derül ki a Kiwi.com felméréséből, amit a boldogság világnapja alkalmából publikáltak. A régióban vizsgált országokhoz hasonlóan mi is a tengerparton éljük át a legnagyobb boldogságot, de minket sokkal inkább feldob egy végigtombolt koncert, mint egy fine dining élmény.
 • 2023.03.20. 19:11
 • Sajtóközlemény
A home office lehetősége új távlatokat nyit az utazások terén
A magyarok 38%-a dolgozik kizárólag vagy részben otthonról, és ez az arány némiképp tovább emelkedik a közeljövőben a Kiwi.com friss reprezentatív kutatása alapján. A Z generáció tagjai dolgoznak a legrugalmasabban, és ők azok is, akik a leginkább (61%) úgy gondolják, hogy az utazás alatti munkavégzésnek pozitív hatása van a mentális egészségükre és a munkájukra is. Meglehetősen riasztó képet fest az az adat, hogy a magyarok 6%-ának eszébe sem jutna utazás alatt dolgozni, mert képtelenek lazítani és abbahagyni a munkát, ha a laptopjuk a közelükben van.
 • 2023.02.01. 14:04
 • kiwi.com
A tervezettnél jóval több fiatal juthat ingyenes európai vonatbérlethez
A tervezettnél jóval több 18 éves európai fiatal juthat ingyenes vonatbérlethez a DiscoverEU-program keretében - közölte Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, az Esély Közösség alapítója, a program mentora kedden a Facebook-oldalán.
 • 2023.01.25. 15:31
 • mti
A magyar fiatalok utaznak leginkább kulturális élményekért
A régió országaihoz hasonlóan a magyarok is legfőképp azért utaznak, hogy felfedezhessenek egy idegen kultúrát, de mi sokkal inkább kerekedünk fel az országhatáron túlra pusztán a turisztikai látványosságok miatt is. A Kiwi.com reprezentatív kutatásából kiderül az is, hogy hazánk fiataljainak a legnagyobb a kulturális éhsége, egy kiállítás, koncert kedvéért ők utaznak leginkább külföldre.
 • 2023.01.17. 14:09
 • kiwi.com
Az Azul lett a világ, az Iberia pedig Európa legpontosabb légitársasága
Közzétette a 2022-ben legpontosabb légitársaságok és repülőterek listáját a Cirium globális légiközlekedési elemzőcég: az élre a brazil Azul került, Európában a spanyol Iberia a legjobb, a repterek között pedig a tokiói Haneda.
 • 2023.01.04. 14:03
 • airportal.hu
A karácsonyi zenét és a csúnya pulcsikat is szeretjük utazás közben
Leginkább a fiatalok mennek külföldre télen: míg közülük minden 3., addig összességében a magyarok 28%-a szeli át az országhatárt a Kiwi.com friss reprezentatív felmérése alapján. Ha mindkét nem utazási preferenciáit nézzük, akkor leginkább a télből a nyárba utazás a vonzó. De míg a nők leginkább a karácsonyi vásárok miatt utaznak, addig a férfiak inkább wellnessezni szeretnének. A tömeget és sorban állást sokkal bosszantóbbnak tartjuk, mint az ünnepek miatt megemelkedett jegyárakat.
 • 2023.01.04. 13:50
 • kiwi.com
Az Egyesült Arab Emírségek minden korlátozást feloldottak. A belépéshez nincs szükség tesztre vagy védőoltásra
2022. november 7-vel minden covid intézkedés megszűnt az Egyesült Arab Emírségekben. A beutazási korlátozásokat is feloldották. Minden korábbi oltási és PCR tesztelési kötelezettség is megszűnt. Ismét ugyanolyan könnyedén utazhatunk Dubajba vagy Abu Dhabiba, mint a járvány előtt.
 • 2022.11.16. 15:05
 • repjegykiraly.hu
Infláció ide vagy oda, a magyarok háromnegyede szeretne utazni az őszi-téli hónapokban
Inkább nem vennénk új okoseszközöket és lejjebb tekernénk a fűtést, hogy utazhassunk, de a streamingszolgáltatásról legkevésbé mi mondanánk le a régióban vizsgált országok közül – mutatják
a Kiwi.com friss reprezentatív kutatásának adatai. Az elszálló infláció ellenére töretlen a magyarok utazási vágya, de a drágulás nagyban befolyásolja azt, hogy hová, hogyan és mennyi időre utazunk.
Minden 2. utazni vágyó választ olcsóbb úticélt vagy keresi a módját, hogy takarékoskodjon, minden 10. pedig az utazási napok csökkentésével spórol. A régióban nálunk a legalacsonyabb azoknak az
aránya, akik a pénzromlástól függetlenül oda utaznak, ahová szeretnének.
 • 2022.11.16. 13:38
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
1 2 3 4 5 ... »
Legfrissebb