itthon

Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től. A program további ütemeiben júniustól a cukrászdák, júliustól a zenés táncos szórakozóhelyek, míg augusztustól az alkalmi vendéglátó üzletek pályázhatnak majd a vidéki Magyarországon. Szeptembertől a kávézók, míg októbertől a büfék számára biztosít forrást a Kormány, az italüzletek és bárok pedig novembertől jelentkezhetnek majd a program további ütemeire.
 • 2024.05.17. 14:51
 • Magyar Turisztikai Ügynökség
Erősödik a turisztikai kereslet, a SZÉP Kártya márciusban is népszerű fizetőeszköz volt
Márciusban is erős forgalmat generált a SZÉP Kártya, amely továbbra is a turizmus motorja - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel hétfőn.
 • 2024.04.26. 15:09
 • MTI
Hatvanmillió forintos segítség a Hotel Silvanus helyreállításához
Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a visegrádi Silvanus Hotelnek a legfelső szintje és tetőszerkezete. A jelentős tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda helyreállítása elkezdődött, melyhez a Magyar Turisztikai Ügynökség 60 millió forinttal járul hozzá. A tovagyűrűző gazdasági hatások révén a térség szempontjából is kulcsfontosságú a Visegrád belföldi szálláshelyiforgalmának 46%-át biztosító hotel mihamarabbi újranyitása. A helyreállítási munkálatok várhatóan ősszel fejeződnek be.
 • 2024.04.18. 13:06
 • Magyar Turisztikai Ügynökség
Nőtt a hazai turizmus az első negyedévben
A Szallas.hu oldalán foglaló magyar vendégek belföldi vendégéjszakaszámai 8 százalékkal nőttek az első negyedévben 2023 hasonló időszakához képest, a foglalási szám pedig 6,4%-kal. A portál által közvetített bruttó szobaár bevétel több mint 13,5 százalékkal nőtt. Érezhető a SZÉP kártya turizmus élénkítő hatása is: eddig idén az online kifizetések közel 27 százalékát fizették SZÉP kártyával. Budapest, Eger és Pécs vonzotta a legtöbb vendéget januártól márciusig foglalási szám alapján.
 • 2024.04.12. 09:45
 • szallas.hu
Történelmi léptékű fejlesztés a BAHART-nál
Magyarország Kormányának több mint hatmilliárd forintos támogatásával történelmi léptékű fejlesztés valósult meg a BAHART-nál: négy új hajóval gazdagodott idén a társaság flottája. A két-két kompot és katamaránt március 28-án, a 178. hajózási szezont megnyitó ünnepségen avatták fel Balatonfüreden. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a hajókat bemutató sajtótájékoztatón kiemelte, „a négy új hajó 40 éve nem látott fejlesztést jelent, újabb lendületet adva a balatoni turizmusnak”. A kifejezetten a Balatonra tervezett, korszerű hajók ezentúl menetrend szerint közlekednek majd a kijelölt útvonalakon, de a tavasz folyamán Balaton-szerte számos kikötőben is találkozhatnak velük a hajózás szerelmesei.
 • 2024.04.05. 15:12
 • Magyar Turisztikai Ügynökség
Százezreket csábíthat Magyarországra a BBC Budapesten forgatott műsora
A napokban került adásba a BBC kiemelkedő nézettségű üzleti vetélkedője, ’A Gyakornok’ legújabb szériája az Egyesült Királyságban, amelyben Budapest emblematikus helyszínei mellett a dunai hajózás és az etyeki borkultúra is szerepet kapott. A brit nézők körében közel két évtizede töretlenül népszerű a műsor, amelynek új epizódjában az üzleti világ leendő reménységei többek között a magyar főváros turisztikai kínálatát is népszerűsítve versenyeztek egymással. A milliós nézettségű műsor jó lehetőséget kínált Budapest és környékének bemutatására, ezért a helyszínek és feladatok kiválasztásában a Magyar Turisztikai Ügynökség is segítette a produkciót.
 • 2024.03.28. 14:00
 • Magyar Turisztikai Ügynökség
Budapest és a fürdővárosok vonzották a legtöbb vendéget az ünnepi hosszú hétvégén
Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján több mint 300 ezer éjszakát töltöttek magyarországi szálláshelyeken a vendégek. Ennek több mint 60%-a, 190 ezer éjszaka belföldiekhez köthető, míg közel 40%-át, 115 ezer éjszakát a külföldiek foglaltak le. A legjellemzőbbek a 2 éjszakás, 2 fős utazások voltak március 14-17. között.
 • 2024.03.22. 14:39
 • Magyar Turisztikai Ügynökség
A fenntartható környezetszépítés és a közösségépítés áll a Virágos Magyarország verseny fókuszában
Május 1-ig nevezhetnek a helyi közösségek a Virágos Magyarország versenyre, amelyet a szervezőbizottság és a Magyar Turisztikai Ügynökség 31. alkalommal hirdet meg. Tavaly, a jubileumi évben több mint 380 település közel 500 pályázatot nyújtott be, közöttük 80 díjat és szakmai elismerést osztott ki a zsűri.
 • 2024.03.22. 14:31
 • Magyar Turisztikai Ügynökség
A legtöbb belföldi turista Pest vármegyéből indult útnak 2023-ban
Több mint 19 millió vendégéjszakát töltöttek el a belföldi vendégek a vidéki szálláshelyeken tavaly. A vármegyék adatainak összesítése alapján a legtöbb belföldi turista Pest vármegyéből indult útnak 2023-ban, míg a legmesszebbre Jász-Nagykun-Szolnokból, Bács-Kiskunból és Baranyából utaztak a pihenni vágyók. Átlagosan a leghosszabb ideig Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Borsod turistái pihentek. A 4-5 csillagos hotelekben Győr-Moson-Sopron utazói foglaltak a leggyakrabban szállást, a kempingek Komárom-Esztergom, míg a vendégházak Békés vármegye turistái körében voltak a legkedveltebbek tavaly – derül ki a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adataiból.
 • 2024.03.14. 15:38
 • Magyar Turisztikai Ügynökség
A kokárdát bikinire cseréljük a március 15-ei hosszú hétvégén
Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalaegerszeg a közelgő hosszú hétvége legkeresettebb úti céljai a magyarok körében a Szallas.hu foglalási adatai szerint. A legtöbb vendégéjszakából Észak-Magyarország, Nyugat-Dunántúl és a Balaton részesül. Kihasználják a vendégek a hosszú hétvégét, az átlagos foglalási hossz 2 éjszaka.
 • 2024.03.07. 11:04
 • szallas.hu
1 2 3 4 5 ... »