bakancslista

Az Airbnb keresője elárulta: ide vágyunk 2021-ben
2020 nem a mi évünk volt. Ez a nyavalyás sok szempontból kiszúrt velünk, többen otthonmaradásra voltunk ítélve, de ennek is megvolt a maga pozitív oldala. Több idő jutott a tervezgetésre, ötletelésre. Vajon mit nézzünk, hova menjünk a jövő évben? Nos, az Airbnb-nek van néhány ötlete. Következzenek most azok a helyszínek, ahová az utazók 2021-ben a leginkább vágynak…
 • 2021.01.04. 15:47
 • repjegykiraly.hu
A tíz legfurcsább táj, amelyet a természet alkotott - képek
A világon rengeteg olyan természeti szépség van, amelyet – járványmentes időkben – érdemes meglátogatni. Vannak azonban közöttük egészen lenyűgöző képződmények, amelyekről alig hiszi el az ember, hogy a valóságban léteznek. Közülük válogattuk ki a tíz legérdekesebbet.
 • 2020.09.23. 13:46
 • origo.hu
Újabb 10 fantasztikus utazós film
Ha most igazán szívesen utaznál, de sajnos, ezt mégsem teheted meg, akkor nézd meg újabb összeállításunkat 10 kedvenc utazási filmünkről. Szeretnénk leszögezni, hogy listánk nem ranglista, nem is időrendileg állítottuk sorrendbe, csupán egy közös tulajdonságuk van: mindegyikben fantasztikus úti célok találhatók! Fedezd fel a világot a tévéképernyőn keresztül, és nézzed meg, hogy mi a mi 10 kedvencünk!
 • 2020.03.27. 17:54
 • repjegykiraly.hu
A világ legszebb tavai
Sok utazó számára fontos a víz közelsége, legyen szó egy kirándulásokkal, városnézéssel tarkított vagy pusztán a pihenésről, kikapcsolódásról szóló útról. Az sem ritka, ha valaki kimondottan a városon keresztül futó folyó vagy a közeli híresen szép tó miatt választ egy-egy úti célt. Következzen öt a világ legszebb tavai közül.
 • 2020.03.17. 20:04
 • blog.repjegy.hu
EZEK A VILÁG LEGFOTOGÉNEBB ERDEI
A Taxi2airport.com a hashtagek alapján gyűjtötte össze azokat az erdőket, melyekről a világon a legtöbb kép szerepel az Instagramon - adja hírül a Lonely Planet. Lássuk, melyek ezek.
 • 2020.02.17. 13:50
 • travelo.hu
TOP 10 hely, amit mindenképp nézz meg, ha Marrákesben jársz!
Al Hamra, vagyis „vörös város”. Így is nevezik Marrákest (francia írásmóddal Marrakech, angolul Marrakesh vagy Marakesh), Marokkó negyedik legnagyobb városát, amely egyúttal az országba érkező turisták legnépszerűbb úti célja is. Gyönyörű mecsetek, paloták, kertek és piacok sorakoznak az egykori királyi városban, mutatjuk, melyeket érdemes felkeresni ezek közül.
 • 2020.02.03. 13:39
 • blog.szallas.hu
10 gyönyörű városi közpark a világ minden tájáról
Ha elegük van a magas épületek és a forgalmi dugók tömkelegéből, és szükségük van egy kis nyugalomra a betondzsungeleken belül, akkor egy gyönyörű közpark a lehető legjobb választás. A nagyvárosok központjában elhelyezkedő hihetetlenül zöld parkok valóban örömöt okoznak az érzékeinknek. A magas, zöld fákban bővelkedő parkokat virágzó bokrok, tavak vagy vízpartok és séta útvonalak tarkítják, sőt néhány közelében állatkert vagy épp akvárium is található. A parkokat pedig a város zajaitól mentesen élvezhetik a látogatók.
 • 2020.01.20. 14:21
 • latvanyossagok.hu
10 fantasztikus utazós film
Azt már biztosan észrevettétek, hogy az utazáson kívül nagyon szeretjük a filmeket is (mozivásznon keresztül mutattuk már be például Rómát is). Mai cikkünk is ezt bitonyítja, tíz inspiráló film világába invitálunk, tíz olyan történtbe, mely képes megváltoztatni a nézői életszemléletét, vagy legalábbis aktuális kedélyállapotát. Nem csupán a mi szubjektív véleményünkről van szó, hanem sok különféle filmes és utazói portál szolgált forrásul ennek a listának a kialakításához. Az eredmény: a 10 legjobb utazós film listája.
 • 2019.12.28. 22:32
 • repjegykiraly.hu
TÍZ ELBŰVÖLŐ VÁROS, AHOL ADVENT IDEJÉN MESESZÉP LÁTVÁNY FOGADJA
Az advent és a közelgő karácsonyi készülődés mindenkiben más-más emléket idéz meg. Forralt bor, karácsonyi fűzérek, feldíszített házak, gyertyaláng, fenyőfák, sült gesztenye illata és színes papírba csomagolt ajándékok. A világ számos pontján találunk karácsonyi vásárokat, ahol ráhangolódhatunk az ünnepekre. Vannak azonban olyan helyek a világ különböző pontjain, amelyek úgy festenek, mintha egy Dickens-regényből elevenednének meg. Ezen kisvárosok varázslatos hangulatában a turisták tényleg úgy érezhetik magukat, mintha a múltba csöppentek volna vissza.
 • 2019.11.26. 14:34
 • travelo.hu
Lassan járj, többet látsz. 10 vonatút, mely felér egy kirándulással is
Veled is megesik néha, hogy szinte beleszédülsz a mai kor egyre növekvő iramába és az általa kínált információ-kavalkádba? Ha úgy érzed, most már igazán szeretnél egy picit lassítani, ezzel bizony nem vagy egyedül. Egyre csak nő azoknak a bátor kezdeményezőknek a száma, akik a lassú életmód mellett rakják le a voksukat. Különféle mozgalmak támogatják a lassú divat, a lassú étkezés népszerűsítését, vagy hallottál már a hasonló elveket valló „Silent Book Club”-ról? Mivel a mi erősségünk az utazás, most ezen a téren veszünk vissza a sebességből, és vonatra szállunk. Ideális módja annak, hogy ne csak a helyváltoztatás legyen a célod, hanem nyugodtan és mindenféle nyomás nélkül nézelődj, elmélázz a táj szépsége felett, valamint időt adj magadnak az igazi pihenésre. Megmutatjuk, mely vasútvonalak kínálják erre a legjobb lehetőséget.
 • 2019.10.28. 15:51
 • repjegykiraly.hu
1 2 3 4 5 ... »
Legfrissebb