Az Airbnb keresője elárulta: ide vágyunk 2021-ben

2020 nem a mi évünk volt. Ez a nyavalyás sok szempontból kiszúrt velünk, többen otthonmaradásra voltunk ítélve, de ennek is megvolt a maga pozitív oldala. Több idő jutott a tervezgetésre, ötletelésre. Vajon mit nézzünk, hova menjünk a jövő évben? Nos, az Airbnb-nek van néhány ötlete. Következzenek most azok a helyszínek, ahová az utazók 2021-ben a leginkább vágynak…

Bogotá, Kolumbia

Kolumbiában az időjárást nem az évszakok, hanem a tengerszint feletti magasság határozza meg. Míg a tengerparton gyakorlatilag mindig nyár van, a tengerszint felett 1500 méter magasságban fekvő Bogotában hűvös ősz fogad minket.

Bogotá a világ harmadik legmagasabban fekvő fővárosaként, a boliviai La Paz és az ecuadori Quito után erősen megosztó. Kétségtelen azonban, hogy sok meglepetést tartogat. A tudatosan és jól kivitelezett városfejlesztési akcióknak köszönhetően a városban mára rengeteg szórakozóhely, pláza, vendéglő, bár, színház és kulturális esemény is élvezhető. Apró érdekesség, hogy Latin-Amerikában, sőt talán az egész világon is, ez a kerékpárutakkal legjobban ellátott nagyváros…

Szöul, Dél-Korea

Lenyűgöző kulturális múlt, libabőrösen gyönyörű természet, mennyei ízek és az egész utazást magasabb szintre emelő kedvesség a helyiek részéről. Kevés olyan város van mint Szöul, ahol a hagyományok és a modernitás ennyire tökéletes elegyével találkozhatunk, de talán épp ennek is köszönhetően vált a világ egyik leglélegzetelállítóbb úti céljává.

Idén ráadásul minden tekintet Dél-Koreára szegeződött, amikor a Paraziták című film több Oscar-díjat is hazavitt. A rohamosan terjedő és fertőző K-pop, avagy a koreai popzene pedig csak bővítette a város, és ezzel együtt az ország amúgy is hatalmas kulturális vonzerejét.

Hampton, London

A társadalmi távolságtartás idén nagy hangsúlyt kapott, így pedig mindannyian örültünk egy kis extra helynek – még egy olyan világvárosban is, mint London. Ilyen volt Hampton is, ahol olyan híres nevezetesség is található, mint a Hampton Court Palace, amely VIII. Henrik palotájaként vonult be a köztudatba, pedig valójában korábban épült, és eredetileg nem is az övé volt.

Salon-de-Provence, Franciaország

Salon-de-Provence városa Dél-Franciaországban, Bouches-du-Rhône megyében fekszik. A hely ma főképpen arról híres, hogy Nostradamus itt töltötte élete utolsó éveit, és itt is temették el. A lakása ahol élt, máig fennáll, ma múzeum található benne. A város minden év júliusában négy napon át Nostradamus ünnepet tart, mely rendezvény különösen vonzza a turistákat.

Ischia, Olaszország

A mindennapok fáradalmainak kiheverése nem egyszerű dolog, de Ischia – a béke oázisa, tárt karokkal vár rád a jövő évben is, hogy segítsen ebben. A buja kertek, a szép panorámájú túraútvonalak és a forró vizes termálfürdők mellett a sziget messze földön híres gyógyhatású iszapfürdőiről. A Nápolyi-öböllel szemben, a nála jóval népszerűbb Capritól egy macskaugrásnyira távolságra fekszik. Az olaszok azt mondják, a jóisten jókedvében teremtette… Az ókori romvárosok, szőlőültetvények, citrusligetek és festői falvak mesés kavalkádját látva egyet kell értenünk!

Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek a híres utazót, Marco Polot is megihlették – az egzotikus gyöngysorként ragyogó szigetcsoportot az Indiai-óceán virágának nevezte. A magyar utazók túlnyomó többsége szerint a korallzátonyokból felépülő atoll természetvilága egyszerűen lenyűgöző, a szigetek teljesen egyedi nyaralási élményt kínálnak. Az 1200 korallszigetéből közel 100 sziget kínál szállást a pihenni vágyóknak. Nászutasoknak, szerelmes pároknak, vagy eljegyzésre készülőknek így életre szóló kaland lehet.

Taos megye, Új-Mexikó

Ebben az évben sokunk újra kapcsolatba került a természettel, és ha eme jó szokásunkat jövőre is megtartanánk, mintegy folytatva az epikus tájak felfedezését, Taos megye végtelen fennsíkjai és az itt található hihetetlen Rio Grande-szurdok remek úti célul szolgálhat.

Maine, USA

Maine az Amerikai Egyesült Államok 23. tagállama, az új-angliai régió és egyben az ország törzsterületének legészakkeletibb része. Kevés állam állítja, hogy annyi ikonképes képet mutat, mint ő. Tengerpartja sziklás, földjei nagy része erdővel borított, alacsony hegységek szabdalják. Több ezer évig őslakos indiánok lakták a területet…

Ez az állam a természet szerelmeseinek kedvez elsősorban. Egyik legszebb és legkülönlegesebb helye a Fundy-öböl, melyen Kanadával együtt osztozik. Nemcsak gyönyörű ez a 300 kilométer hosszan elnyúló vízrengeteg, de különlegessége, hogy a világon itt a legnagyobb az árapály mozgása. Festői látványt nyújtanak erre a sűrű erdők is, a hangulatos szigetek és tágas parkok, amelyek csak úgy vonzzák a turistákat.

Legfrissebb