szállás

A Hunguest BÁL Resort lett Magyarország legjobb wellness szállodája
A Hunguest Hotels balatonalmádi szállodája nyerte el az Aranynap-díjat ’A Magyarország legjobb wellness szállodája 2023’ kategóriában.
 • 2024.05.23. 14:49
 • sajtóközlemény
Budapest, Eger és Pécs voltak a magyarok kedvencei a télen
A Szallas.hu foglalási darabszámait összesítve a főváros vonzotta a legtöbb utazót a téli időszakban. Budapestet Eger és Pécs követte a dobogón, vendégéjszakákból viszont Pécs helyett Gyula lett a bronzérmes. A téli kikapcsolódások során a többség hotelt választott. Az 1-2 éjszakás tartózkodás volt a leggyakoribb. A téli időszakból egyértelműen a tavalyi év végi ünnep időszak hozta a legtöbbet a konyhára, a vendégéjszakaszám több mint fele decemberben valósult meg. Az összesített bruttó szobaár bevétel alapján az egy főre eső éjszakánkénti átlagár 14 546 forint volt, ami közel 9 százalékos növekedés előző évhez képest.
 • 2024.03.01. 15:54
 • szallas.hu
Rekord érdeklődés övezi az őszi hosszú hétvégét belföldön
Kiemelkedő forgalmat hoz a négynapos hosszú hétvége a Szallas.hu foglalási adatai szerint. Eger, Gyula, Budapest, Hajdúszoboszló és Pécs vezetik jelenleg a legkeresettebb úti célok listáját. Maga az őszi időszak is messze erősebb, mint az előző években, és bátrabban foglalunk távolabbi időpontokat is. Az év végi adatok is biztatóak, már 5 százalékkal nőtt az ünnepi időszakra szóló foglalások száma 2019-hez képest.
 • 2022.10.27. 15:15
 • szallas.hu
Szállodaszövetség: dinamikus a beutazó turizmus visszaépülése a járvány után
A járványügyi korlátozások megszűnésének köszönhetően egyre dinamikusabban épül vissza a beutazó turizmus Magyarországon, annak ellenére is, hogy a háború miatt elmaradnak az ukrán és az orosz turisták, a szigorú kínai covid-szabályok miatt pedig a kínai utazók is - közölte a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ).
 • 2022.08.31. 15:47
 • mti
A magyarok negyede már fenntarthatóan működő szálláshelyet keres
A személyre szabhatóság és a fenntarthatóság is megjelenik a legfontosabb döntési szempontok között a magyaroknál a szállás kiválasztása során – derül ki a Schneider Electric online felméréséből. A legtöbben energiatakarékos izzók, illetve napelemek telepítésével tennék még zöldebbé a szálláshelyeket, de sokan vannak, akik a hatékonyabb energiafelhasználásban látják a megoldást.
 • 2022.08.16. 16:06
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Kiderült, melyik magyar szálloda Európa legjobb családi hotele!
Idén immár ötödik alkalommal került megrendezésre az egyik legrangosabb nemzetközi turisztikai verseny, az International Travel Awards, amely világszinten jutalmazza az utazási, idegenforgalmi és vendéglátó-ipari ágazaton belül tevékenykedő legkiemelkedőbb szereplőket. A nívós nemzetközi elismerésben 2022-ben a miskolctapolcai Avalon Resort & SPA***** Superior részesült, a Best Family Resort (Legjobb Családi Hotel) kategóriában Európában. A verseny színvonalát mi sem példázza jobban, mint hogy a korábbi évek nyertesei között olyan nagy nemzetközi szállodaláncok hotelei találhatók a világ mindent pontjáról, mint a Kempinski, a Hilton vagy a Four Seasons.
 • 2022.08.08. 15:37
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Mennyit drágult egy éjszaka a top belföldi úti célokon?
Bár tavalyhoz képest jellemzően átlagosan max. 15,4 százalékkal növekedtek a vendégéjszaka árak egy fő részére a legnépszerűbb településeken, 2019-hez viszonyítva ez akár 36 százalékos drágulás is lehet – derült ki a Szallas.hu friss összeállításából. A legkeresettebb úti célok közül Hévízen és Balatonfüreden kell a legtöbbet fizetni átlagosan egy éjszakáért. A legkedveltebb desztinációk között Hajdúszoboszlón a legkisebb az áremelkedés tavalyhoz képest, Egerben pedig átlagosan fél százalékkal csökkent egy éjszaka ára egy főnek.
 • 2022.07.26. 13:02
 • szallas.hu
A vízközeli pihenés, az ízletes ételek és a személyzet kedvessége a nyaralás kulcselemei a szállodai törzsvendégek szerint
A vízparti vagy medence melletti pihenés, a finom ételek, a személyzet kedvessége, a wellness és a kényelmes ágy határozzák meg leginkább a visszatérő vendégek számára a szállodai nyaralás élményét. Az idén 50 éves Danubius Hotels több mint 1600 hazai törzsvendégét kérdezte meg arról, mit mérlegelnek a szállás kiválasztásakor.
 • 2022.07.26. 12:58
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Hotel sztorik – 5+1 érdekesség, amit nem tudtál a hazai szállodákról
Végre itt a tavasz, eljött az ideje a nyaralás megszervezésének! Ha nem szeretnénk repülőre ülni, vagy csak néhány napra tudunk elszabadulni a munkából, akkor csodás hazai tájakat fedezhetünk fel vagy pihenhetünk a Balaton partján. Országszerte találni olyan különleges szálláshelyeket, melyeknek nem csak az elhelyezkedésük és a szolgáltatásaik pompásak, de nevükhöz érdekes történetek is fűződnek: hazai és külföldi sztárok, írók vagy éppen háziállatok színesítik a mindennapjaikat, melyek közül most kiemeltünk 5+1 érdekességet, amit talán sosem hallottál még. Gondoltad volna például, hogy Magyarország legnagyobb szállodájában akár 1000 fő is álomra hajthatja a fejét? Íme egy színes kis gyűjtés magyar szállodák legérdekesebb történeteiből:
 • 2022.04.26. 14:47
 • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Áremelést terveznek az idén a kelet-közép-európai szállásadók egy kutatás szerint
Átlagosan 8-11 százalékos éjszakánkénti áremelést terveznek az idén a rezsiköltségek és bérek emelkedése miatt a kelet-közép-európai szállásadók - derül ki a Szallas Group és a Nielsen IQ piackutató legfrissebb régiós kutatásából.
 • 2022.02.16. 15:10
 • mti
1 2 3 4 5 ... »
Legfrissebb