A világ legszínesebb városai

Annyiféle ország és kultúra létezik, melyek mindinkább elérhetővé válnak számunkra, hogy egyre nehezebb eldönteni mit nézzünk meg, hova menjünk először. Egy jó strandot keressünk? Kulturális programokat? Esetleg a legszebb tavakat? Összeállításunkban azok a városok szerepelnek, ahol a lehető legszebb, legszínesebb házak találhatóak. Következzenek a világ legszínesebb városai.

Buenos Aires, Argentína

Habár Buenos Aires tele van látnivalókkal és lenyűgöző negyedekkel, egy mégis kitűnik a többi közül: La Boca. Ez az a városrész, ahova minden turista el akar jutni és lehetőség szerint készíteni néhány (száz) fotót, nem véletlenül!

La Bocában mindig zajlik az élet, ráadásul az igazán izgalmas részei a színes házak, így ez azoknak is jó program, akik nem tudnak/szeretnének sokat költeni az utazás alatt. Azért ha megnéztük La Bocát ne felejtsünk el körülnézni Buenos Aires többi részén sem, felejthetetlen élmény.

Koppenhága, Dánia

Nem kell messzire utaznunk, ha a világ legszínesebb városai egyikére vagyunk kíváncsiak. Koppenhágát valószínűleg senkinek sem kell bemutatni: hangulatos, hívogató házak a szivárvány minden színében szegélyezik az utcákat.

Ha a lehető legszebb házakat szeretnénk látni, akkor érdemes ellátogatni Nyhavnba, garantáltan nem fog csalódást okozni. Ahogyan sok európai városban, úgy Koppenhágában is az a legjobb, ha gyalogosan vagy biciklivel tudjuk felfedezni a környéket. Egyetlen hátránya, hogy valószínűleg igen hamar megtelítődik a telefonunk vagy kameránk memóriája.

Fokváros, Dél-Afrikai Köztársaság

Fokváros legszínesebb negyede, a Bo-Kaap meglepő, de nem volt mindig ennyire életteli. Bo-Kaap ugyanis rabszolgák által lakott negyedként éppen a fehér házak soráról volt felismerhető.

Akkoriban a rabszolgák kötelezően meg kellett, hogy tartsák az egységes, fehér színt, hiszen semmit sem változtathattak meg az általuk lakott bérházakon. Mindez a felszabadulásuk után változott meg: ünneplés gyanánt ugyanis a szivárvány összes színét felhasználták a házak kifestésekor.

Havanna, Kuba

Ha a világ legszínesebb városai listáját vesszük számba, akkor Havanna egészen biztosan az élen szerepel. Az utcákon egymást váltják a házak, villák, múzeumok, kávézók és éttermek, mind színesebb, mint a másik.

Ráadásul Havanna a lenyűgöző old timerekről is híres, melyek szintén a lehető legtöbb színben köröznek az utakon. Mivel az egész városra jellemzőek a színes házak, itt is érdemes minél többször gyalogosan vagy biciklivel közlekedni.

Curacao, Karib-tenger

Curacao a Holland Antillákhoz tartozó karibi sziget maga a változatosság. Közel 60 különböző nemzetiség él itt, akik mind a saját hagyományaikat, szokásaik és persze ízlésvilágukat hozták magukkal. A helyi történetek szerint a házak színességét Curacao egyik kormányzójának köszönhetjük: súlyos fejfájás kínozta, melyet részben a fehér házakról visszatükröződő napnak tulajdonított.

Így a következőképpen rendelkezett: a lakosok bármilyen színűre festhetik a házaikat, csak fehérre nem. Habár utóbb kiderült, hogy a kormányzó a sziget egyetlen festékboltjának tulajdonosai közé tartozott, az utókornak megmaradtak a gyönyörű, színes házak.

Legfrissebb