Újabb 10 fantasztikus utazós film

Ha most igazán szívesen utaznál, de sajnos, ezt mégsem teheted meg, akkor nézd meg újabb összeállításunkat 10 kedvenc utazási filmünkről. Szeretnénk leszögezni, hogy listánk nem ranglista, nem is időrendileg állítottuk sorrendbe, csupán egy közös tulajdonságuk van: mindegyikben fantasztikus úti célok találhatók! Fedezd fel a világot a tévéképernyőn keresztül, és nézzed meg, hogy mi a mi 10 kedvencünk!

1. Levelek Júliának (2010)

A film egy gyönyörű szerelmi történet, melynek főszereplőnője Amanda Seyfried. Amanda egy fiatal amerikai újságírónőt alakít, aki vőlegényével együtt elutazik egy romantikus kirándulásra Veronába. Sophie (Amanda Seyfried) vőlegényét, Victort egyáltalán nem vonzza a város felfedezése, hiszen őt a munkáján kívül más nem nagyon izgatja. Sophienak így egyedül kell felfedeznie az olasz kis városkát. Mikor Júlia házához látogat el, egy ötven éve megírt levélre bukkan, melynek írónője az ifjúkori olasz udvarlója után kutat. Sophie megismerkedik a levél szerzőjével és unokájával, így együtt indulnak megkeresni a levelet író hölgy rég elveszett szerelmét. A filmben Verona és Siena mellett gyönyörködhetünk Toscana meseszép tájaiban is.

2. Mamma Mia filmek (2008/2018)

Ha már Amanda Seyfried nevét említettük, akkor ne feledjük, hogy ismertségét a Mamma Mia című filmnek köszönheti. Hogy miről híres ez a film? Természetesen a legnépszerűbb Abba-dalokról és a gyönyörű görög szigetekről. A musicalfilmet Skopeloson, egy kis görög szigeten forgatták még 2008-ban. A második részt 10 évvel később, 2018-ban adták ki. A történet központi alakja a húszéves Sophie (Amanda Seyfried), aki épp készül közelgő menyegzőjére. Édesanyja Donna (Meryl Streep), aki egy szállót vezet, és még sosem beszélt lányának édesapjáról. A lány azonban megtalálja édesanyja naplóját, ahonnét megtudja, hogy három különböző férfi lehet az édesapja. A lány meghívja mindhárom férfit az esküvőre, az anyja tudta nélkül.

3. Görögbe fogadva (2009)

Ha már egyszer Görögország akkor listánk nem lehet teljes a Görögbe fogadva című romantikus vígjáték nélkül. A görög származású amerikai idegenvezető Georgia (Nia Vardalos) újra ősei földjére, Görögországba utazik. Szomorúságát nem tudja leplezni, hiszen a turistacsoport tagjai egyáltalán nem érdeklődnek a mediterrán ország történelme és kultúrája iránt, inkább csak a tengerparton töltenék az időt. Georgiának azt tanácsolják a turistái, hogy lazítson egy picit, és lehet így könnyebben találja majd meg a szerelmet. Lehet nem is kell messzire mennie, hiszen a buszsofőr vezetője iránt meglehetősen erős vonzalmat táplál.

4. Az utazó (2010)

Velence városa az évek során már számos film forgatási helyszínéül szolgált. Angelina Jolie és Johnny Depp főszereplésével forgatott Az utazó című film központi helyszíne is a lagúnák városa, Velence. Az amerikai-francia thrillert 2010-ben mutatták be. Az amerikai matektanár Frank Tupelo (Johnny Depp) azért utazik el Velencébe, hogy szerelmi csalódását kiheverje. Amikor azonban a vonaton megismerkedik Elise-szel (Angelina Jolie) az élete teljesen felfordul. Később kiderül, hogy Elise kihasználta a saját céljai érdekében. A kérdés már csak az, hogy vajon Frank-nek sikerül túlélnie ezt a kalandot?

5. Szex és New York 2 (2010)

Mindenki ismeri a négy New York-i barátnő történetét, hiszen korunk egyik legsikeresebb sorozata a Szex és New York. A sorozat befejezése után a rendezők még két filmet készítettek el. A második filmet 2010-ben adták ki, amiben az egyik központi helyszín Abu Dhabi. A filmben Samantha jóvoltából a négy barátnő elmenekülhet New York-ból és a Közel-Kelet egyik legexklúzívabb helyére utazik el, ahol számos kaland vár a szereplőkre. A partiknak sosincs vége, na meg a forró arab hangulatnak sem.

6. Vicky Cristina Barcelona (2008)

A történet főhőse két amerikai barátnő (Vicky és Cristina), akik úgy döntenek, hogy Barcelonába utaznak egy hosszú vakációra. Vicky jegyben jár, ő inkább a katalán kultúrát tanulmányozná, míg barátnője, Cristina a boldogságot, valamint az élet értelmét keresné. Mindkettőjük életére felkavaróan hat a sármos festővel, Juan Antonioval való találkozás. Woody Allen filmje tökéletesen bemutatja az igazi spanyol helyeket a képernyő segítségével.

7. Éjfélkor Párizsban (2011)

Woody Allen 2011-ben kiadott filmjében olyan híres színészek játsszák a főszerepet, mint Owen Wilson és Rachel McAdams. És hogy mi a helyszín? Hát természetesen a csodálatos Párizs, mint ahogy a film címe is jelzi. A jegyespár Gil (Owen Wilson) és Inez (Rachel McAdams) üzleti okokból Párizsba látogatnak. A szerelmespár lassan rájön, hogy nem valók egymáshoz, hiszen Gilt teljesen lenyűgözi a város szépsége, sőt szívesen élne is itt, addig Ineznél ez szóban sem jöhet. Emellett Gil rájön, hogy Párizs egy pontján egy fiákerbe szállva időutazásban lehet része, ami visszarepíti őt egészen az 1920-évekbe.

8. Pókember: Idegenben (2019)

Most egy teljesen más irányba vesszük az irányt, és eljutunk egészen a Pókemberig. Lehet, sokan csodálkoztok, hogy ez a film miért is került be az utazós filmek közé, de higgyétek el, számos népszerű, kedvelt úti cél található meg a filmben. Olyan helyszíneket csodálhatunk meg, mint: Velence, Prága, az Alpok vagy London. A történet főszereplője a kamaszodó Peter, vagyis Pókember, iskolai kirándulásra utazik Európába. De az utazás nem lesz kalandmentes, hiszen Pókember újabb és újabb kihívások elé néz.

9. Keleti nyugalom – Marigold Hotel (2011)

Hét angol nyugdíjas úgy dönt, hogy hátralévő éveit az indiai Jaipurban lévő Marigold hotelben fogja tölteni. Azonban a helyszínen minden megváltozik, hiszen semmi sem igaz, amit a hirdetésben kínáltak. A szállodában nincs telefon, se víz, sőt néhány szobában még ajtó sem található, valamint az élet is sokkal zsúfoltabb errefelé, mint ők azt, odahaza megszokták. A briteknek csak egy választásuk maradt: vagy megszokják, vagy megszöknek.

10. Napsütötte Toszkána (2003)

A történetben megismerkedhetünk egy látszólag sikeres és boldog feleséggel, akinek az élete teljesen felfordul, mikor házassága zátonyra fut. Barátnője egy olaszországi repülőjeggyel próbálja felvidítani. A nyaralás viszont olyannyira jól sikerül, hogy az írónő egy házat vásárol magának. A főszereplőnő rögtön beleszeret a hamisítatlan olasz hangulatba, valamint Toszkána káprázatos szőlőültetvényeibe.

Legfrissebb