Alighanem ez a világ 10 legromantikusabb helye – és Párizs nincs a listán

  • bakancslista
  • 2018.10.11
    19:08
  • szeretlekmagyarorszag.hu
Az egyik viszont itt van a szomszédban!

Nászútra, vagy csak egy szimpla romantikus kalandra szeretnél indulni a szerelmeddel, azonban fogalmad sincs, hova menjetek? Ha Párizst és Velencét már kipipáltátok, és egy sokkal eldugottabb, ám igazán különleges várost látogatnátok meg, van pár ötletünk.

A PopSugar segítségével most összegyűjtöttük nektek a 10 legromantikusabb célállomást!

1. Bath, Egyesült Királyság

Egy eldugott, szuper aranyos kisváros Angliában, ahol felfedezhetitek a klasszikus építészet, a tetőteraszos termálfürdők és a bevásárló utcák romantikáját!

2. Buenos Aires, Argentina

Ha imádjátok a latin zenét és felpezsdül a véretek már csak a tangó szó hallatán is, ezt a várost imádni fogjátok. Pro tipp: időzítsétek az utazást a Tango Festival idejére!

3. Kitzbühel, Austria

Ez a város a téli hónapokban és a nyári melegben egyaránt tökéletes választás: menjetek sítúrára vagy piknikezni, másszatok hegyet, és béreljetek bicajt!

4. Kyoto, Japán

A fotó többet mond minden szónál, de ha mégis szükségetek lenne pár tanácsra: különösen gyönyörű a cseresznyefa virágzásának időszaka.

5. Bledi-tó, Szlovénia

Amennyiben nem szeretnétek messzire menni, fedezzétek fel Szlovénia rejtett kis kincsét, Bledet. A kisváros már önmagában ámulatba ejtő, nem is beszélve a tó és a rajta található sziget hangulatáról.

6. Amalfi-part, Olaszország

Ha elsősorban a kulináris élvezeteknek hódolnátok, irány Olaszország! Autentikus pizza és tésztázás, a fent látható kilátással. Jól hangzik?

7. Abu Dhabi, Egyesült Arab Emírségek

Ha kigyönyörködtétek magatokat a palotában, okvetlenül nézzétek meg a naplementét. Állítólag kevés helyen olyan látványos, mint Abu Dhabi városában.

8. Skye, Skócia

Skócia nem csak Edinburgh-ból áll! Ha a nagyváros helyett inkább a természeti látnivalók nyűgöznek le, Skye szigete biztos, hogy felejthetetlen élmény lesz.

9. Troyes, France

Minimum egy francia város kellett a listánkra, de ezúttal a Szépség és a szörnyeteg helyszínét, Troyes térségét ajánlanánk a figyelmedbe. Reneszánsz építészet, katedrálisok, múzeumok, galériák tömkelege - itt tényleg lesz alkalmatok művelődni.

10. Aveiro, Portgual

Aveiro bejárása egynapos kaland, hiszen egy nagyon pici településről beszélünk, ám a csíkos házakkal tarkított utcasor, a kellemes atmoszférájú kávézók és a homokos tengerpart kihagyhatatlan a Portugál körútból.

Legfrissebb