5 csodás kirándulóhely Horvátországban

  • külföld
  • 2017.03.23
    16:51
  • repjegykiraly.hu
Európa egyik legkedveltebb úti célja egész éves napsütéssel van megáldva. Horvátországban nincs hiány történelmi városokból, idilli szigetekből és gazdag természeti látnivalókból. A repjegykiraly.hu segítségével 5 remek kirándulóhelyet ajánlunk.

Krka Nemzeti Park

Közép-Dalmáciában, Horvátországban található a Krka Nemzeti Park. Védett területén látványos a táj, vadon élő állatok és történelmi helyeket is megnézhetünk. A Krka folyó mentén a Sibinik-Knin-en belül helyezkedik el, a nemzeti park ismert a vízeséseknek és a természetes medencéknek köszönhetően. Krka könnyen megközelíthető Splitből, a nemzeti park jól karbantartott ösvényekkel rendelkezik és hajókirándulásra is indulhatunk. Sok ösvény vezet gyönyörű vízesésekhez, ahol mesés fotókat készíthetünk.

Zágráb

Főváros és egyben a legnagyobb város Horvátországban, Zágráb egy vibráló metropolisz tele történelmi és modern látványosságokkal. Horvátország északnyugati részén található, a város történelme a 11. századba nyúlik vissza, amikor is a magyar László király létrehozta az első püspökséget. Ma Zágráb egy burjánzó kozmopolita város, és a horvát kultúra szíve. A város fel van osztva felső és alsó városrészekre, a Felsőváros, a történelmi központ, ahol többnyire turisták sétálnak a macskaköves utcákon és régi, középkori templomokat és tornyokat látogatnak meg.

Pula

Isztria félszigetén, a déli csúcsánál helyezkedik el Pula. Az egyik legkedveltebb célpont, amely már évek óta vonzza a turistákat, egészen a római idők óta. Amikor rajongók ezrei özönlöttek a város amfiteátrumába megnézni a gladiátor harcokat. Az évszázadok során a város különböző kormányzati hatáskörök alá tartozott, Pula ma már Horvátország büszkesége, legjobban ismert a gazdag római romokról és a vegyes kultúrákról.

Dubrovnik

„Adria gyöngyszemének” is gyakran nevezik, a régi város, Dubrovnik az egyik legkiemelkedőbb kirándulóhely a Földközi-tengeren. A 7. században alakult, még a tengeri kereskedelem idején. A narancssárga cserepes tetők felett a kék ég pompázik. Dubrovnik számos városnéző kincset rejt. A történelmi központjában, az Óvárosban megnézhetjük a régi várfalakat, a macskaköves utcákat, csodálatos palotákat és lenyűgöző templomokat. Az Óvároson kívül népszerű strandokat találunk, mint Banje és Lapad, és a közeli sziget, Lokrum is remek strandokkal rendelkezik.

Hvar

Az egyik legnépszerűbb kirándulóhely Horvátországban és az Adriai-tengeren, Hvar egy gyönyörű horvát sziget, látványos strandokkal, levendula mezőkkel és buja szőlőültetvényekkel rendelkezik. Hvar sziget legismertebb városa - Hvar, egy vonzó város, amelyet 13. századi falak vesznek körül, márványkő utcák, gótikus palota, pompás templomok és impozáns régi erődítményt is megcsodálhatunk. A főtere az egyik legnagyobb és legszebb egész Horvátországban, számos történelmi épület veszi körül, mint a 17. században épült Arsenal és a Stephansdom. Hvar bővelkedik természeti előnyökkel is, lehetőségünk nyílik túrázásra, sziklamászásra, úszhatunk az eldugott öblökben.