10 hely, ahová nagyon szívesen elutaznánk!

2018-ban is megkérdeztünk csaknem 60 000 embert, hogy ha tehetnék, hová utaznának el a legszívesebben. A válaszok alapján összeállítottuk a magyarok „utazós bakancslistáját”. Lássuk, az Ön álmai úti célja rajta van a listán?

Nálunk ez már hagyomány. Évente egyszer rendezünk egy nyereményjátékkal egybekötött felmérést a magyarok utazási vágyairól. Ha a világon bárhová elutazhatna, Ön mit választana?– ezt a kérdést tettük fel idén is az embereknek, és csaknem hatvanezren válaszoltak. A nagy érdeklődésből arra következtetünk, hogy mi magyarok álmodozni igencsak szeretünk, a választott úti célokból pedig látszik, hogy nemcsak szeretünk, de merünk is nagyot álmodni!

Lássuk, hogy mi az álom úti célok idei TOP 10-es listája:

  1. Bora Bora, Francia Polinézia
  2. New York, USA
  3. Havanna, Kuba
  4. Maldív-szigetek
  5. Seychelle-szigetek
  6. Barcelona, Spanyolország
  7. Honolulu, Hawaii, USA
  8. Dubai, Egyesült Arab Emírségek
  9. Sydney, Ausztrália
  10. Bali, Indonézia

Idén szembetűnően dominálnak az egzotikus úti célok, miközben a közeli és általában nagyon népszerű európai városokból csak egyetlen egy fért fel a listára, Barcelona. A nagy kedvencek közül se London, vagy Róma, sem pedig Párizs nincs a TOP 10-ben. Sőt a legnépszerűbb egyesült államokbeli városokból is csak kevés szerepel a listán.

Talán a legnagyobb meglepetést mégis Francia Polinézia legismertebb szigete, Bora Bora jelenti. Ez a távoli hely tavaly még az első 10-be sem jutott be, idén pedig már ezt az úti célt választották a legtöbben. Olyan városokat utasított ezzel maga mögé, mint az eddigi évek abszolút nyertese, New York, ami azért idén is előkelő pozícióban, a második helyen végzett.

Bora Bora mellett felbukkantak további új szereplők is, például az Indiai-óceán paradicsomi szigetcsoportja a Seychelle-szigetek, a hangulatos karibi szigetország, Kuba és az Egyesült Arab Emírségek egyik legfelkapottabb városa, Dubai.

A Maldív-szigetek, Bali és Hawaii viszont alaposan befészkelte magát a fejünkbe. A három különleges szépségű egzotikus szigetet idén sem tudta elmozdítani semmi a magyarok bakancslistájáról.

De persze nemcsak a magyarok utazási vágyairól kíváncsiskodtunk, hanem egy szerencsés válaszadó álmát meg is valósítjuk! Kisorsoltunk ugyanis egyvalakit, akit meglepünk egy – a választott helyre szóló – páros repülőjeggyel. Mint kiderült, a nyertes vágya, hogy eljusson Hawaiira, ami ennek a nyereményjátéknak köszönhetően már biztosan teljesül.