Megnyílt Amszterdam virágoskertje

  • külföld
  • 2017.03.26
    19:30
  • hollandiaimagyarok.nl
Március 23-tól május 21-ig látogatható Európa leghíresebb tulipánföldje, a Keukenhof Garden. A csodás kertben összesen 32 hektáron csodálhatjuk meg a virágzó tulipánokat.

Az évente több százezer látogatót vonzó virágmezőt egy 15. századi kastély vadászterületén alakították ki. A hatalmas kastélyparkban termesztett zöldségek és fűszernövények szolgáltatták a vadhúsból készített étkek friss hozzávalóit a konyhában. A park többször gazdát cserélt. Mai, angol kertre hasonlító formáját 1857-ben nyerte el. Az első kiállítást a környék virágtermesztőinek hagymás növényeivel 1949-ben rendezték.

Keukenhof minden évben csak két hónapig, a tavaszi virágzások idején várja a csodálatos virágélményekre vágyókat. Az év többi részében azon munkálkodnak, hogy ebben a két hónapban tökéletes látványt tudjanak biztosítani. A park szabadtéri területén évente 7 millió hagymás növényt ültetnek el.

A tulipánok mellett a tavasz továbbihírnökeit is megtaláljuk, így ha éppen nem sikerülne elkapni legszebb pompájukban a tulipánokat, akkor sem kell csalódnunk: jácintok, nárciszok, gyöngyikék, kockás liliomok és rhododendronok között vezet az út. Tulipánból egyébként több mint 100 fajtát tekinthetünk meg.

Az igazi ínyenceknek érdemes két napra menniük, hogy Keukenhof mellett a híres Flower Parade-et is megtekintsék. Idén április 19. és 23. között rendezik meg a zenés felvonulást, ahol 50 virággal feldíszített kocsi 40 km-es távott tesz meg Noordwijk és Haarlem városok között Keukenhofot is érintve.