A 10 legszebb trópusi üdülőhely

A pihenni vágyók számára nincs is szebb nyaralási helyszín, mint egy trópusi üdülőhely. Mutatjuk a legszebbeket.

Bali

Bali, az Indonéziához tartozó sziget az ország legnépszerűbb turisztikai célpontja. A képeslapokról és katalógusokból ismert trópusi üdülőhely az óceánparton álló kunyhókon kívül híres még a helyi népművészetéről, szobrászatáról, festészetéről, zenéjéről is.

Bár európai ételek is elérhetők Balin, érdemes a helyi finomságokat végigkóstolni. A távol-keleti ételekkel ellentétben a balinéz ételek nem csípősek. A helyiek rengeteg gyümölcsöt, zöldséget és tengeri finomságokat fogyasztanak, az ételek jelentős része javítja az immunrendszert és rákmegelőző hatású.

Amitől egyedül tartani érdemes, azok a bárhol felbukkanó, kíváncsi és pimasz majmok. Mivel szent állatnak tartják őket, békében élnek az emberekkel, de bárhová bemásznak és könnyen kizsebelik a gyanútlan turistát.

Bahamák

Az Atlanti-óceán nyugati felén található trópusi üdülőhely több mint 690 szigetből és közel 2400 korallszirtből álló csoport, amelyből mindössze 29 sziget lakott. Hivatalos pénzük a Bahamai dollár, aminek az árfolyama megegyezik az amerikai dolláréval, így érdemesebb azt vinni magunkkal, mindenhol elfogadják. A Bahamákon kiváló lehetőség nyílik a búvárkodásra és a különböző vízi sportokra.

Maldív-szigetek

A Maldív-szigetek azok számára ajánlott úti cél, akik paradicsomi környezetben, kettesben vagy a családdal, intim környezetben, másoktól elzárva szeretnének pár napot eltölteni, és erre hajlandók nagyobb összeget áldozni.

A 200 lakott sziget közül van egészen kicsi is, így itt a pihenésen, fürdésen, búvárkodáson, olvasáson, beszélgetésen kívül nincs más programlehetőség. Aki inkább a mozgalmas utazásokat kedveli, az itt unatkozni fog, míg a kikapcsolódni vágyók, nászutasok, jegyespárok számára a Maldív-szigetek maga a földi paradicsom.

Kuba

Kuba a legnépesebb karibi ország, ez a trópusi üdülőhely a világ utolsó szocialista állama. Májustól októberig esős, míg novembertől áprilisig száraz az éghajlata. Gyakran söpörnek itt végig hurrikánok. Akkor ismerhetjük meg az igazi Kubát, ha elhagyjuk a tengerparti üdülőövezetet. Kihagyhatatlan a Vinales-völgy, ami az UNESCO Világörökség része. Az egyedi tájban barlangok (a legszebb az Indiánbarlang), dohányültetvények (nem véletlenül legendás a kubai szivar), pálmafák és fenyők váltogatják egymást. „Szivarország” fővárosának pedig Pinar del Riót tartják, itt mindent meg lehet tudni a dohánytermesztésről és a szivarkészítésről. Aki pedig szívesen jár múzeumba, annak a trinidadi palotákat, amelyek múzeumként működnek, érdemes végiglátogatni.

Dominika

Ha fehér homokos, pálmafás tájra, lenyűgöző naplementére és közben nyüzsgésre vágyik, akkor irány az egyik legszebb trópusi üdülőhely, Dominika! Egyre több turista érkezik ide, hogy a szállodai környezetből kimozdulva felfedezze a valódi Dominikát. Punta Cana a világ egyik legszebb tengerpartja, ahol a pihenésen kívül mindenféle vízi sportnak is hódolhatunk.

A Samana-félsziget öblében minden évben hosszúszárnyú bálnák gyülekeznek a nászra, ami szintén egy turistacsalogató látványosság. Az Enriquillo-tónál flamingókat és leguánokat, hegyesorrú krokodilokat, és 62 madárfajt figyelhetünk meg. Kihagyhatatlan az egyedi Altos de Chavon művészváros felkeresése is, a korallkőből épült város több híres film, többek között a Rambo helyszíne is volt.

Fülöp-szigetek

A Fülöp-szigetek 7641 szigetet foglal magában, amiből körülbelül 800 lakott. Az ország területének jelentős részét 11 sziget teszi ki, a legnagyobb és legnépesebb Luzon. Az ország háromnegyede hegyvidék. Gyakoriak itt a földrengések és a vulkáni tevékenységek. Amit mindenképpen érdemes megnézi, azok az egyedülálló rizsteraszok Manilától északra, Boracay hófehér – és sajnos igencsak zsúfolt – strandja, illetve a cetcápák, amiket Cebunál etetéssel csalogatnak partközelbe, hogy a turisták megnézhessék őket. Manilán kihagyhatatlan a San Augustin templom, ami az UNESCO Világörökség része. Ha egy különleges, természetadta csodára vágyik, akkor érdemes hajózni egyet a Palawan szigetén lévő Puerto Princesa földalatti folyóján, ami 8 kilométer hosszú. 800 növényfajnak, 165 fajta madárnak, 30 féle emlősnek, 19 fajta hüllőnek és 9 különböző denevérfajnak ad otthont a terület.

Válogasson a kedvező árú Fülöp-szigetekre tartó repülőjegyek között.
Keressen szállást a nyaralásra.

Jamaica

Jamaica a harmadik legnagyobb, és egyben a legszínesebb karibi sziget. Fehérhomokos strandok, varázslatos trópusi környezet fogadja a látogatókat. Jamaica a zene fellegvára, hiszen itt született Bob Marley és a reggae műfaja.

Ha tetszett Önnek a Kék lagúna című film, amiben Brooke Shields híressé vált, akkor feltétlenül látogasson el Jamaicára, ugyanis itt forgatták a filmet. Ocho Rioson delfinekkel is lehet úszkálni természetes környezetükben, a sziget ugyanis a palackorrú delfinek otthona. Az északi partoknál lévő mészkőbarlangok látványa sem utolsó.

Guadeloupe

Ha a part mentén úszkáló teknősökre, a vándorló delfinekre, a képeslapokon látható, paradicsomi trópusi strandokra és a röpködő kolibrikre vágyik, akkor a Mexikóhoz tartozóGuadeloupe a legjobb választás. Ez a sziget kínálja a legtöbb tengeri programot, a búvárkodás szerelmeseinek legalább egyszer az életben el kell ide látogatni.

Cancún

Cancún egészen az ’50-es évekig civilizációtól érintetlen térség volt a maják ősi romjaival és pár halászfaluval. A ’70-es évektől kezdték el a turistákat idecsalogatni. A 23 kilométeres, egybefüggő, fehérhomokos strand önmagában is nagy vonzerővel bír. Aki inkább nyugalomra vágyik, az elsősorban a félsziget északi részét válassza nyaralása helyszínéül.

Seychelle-szigetek

Sajnos a legtöbb gránitteknős már eltűnt Seychelle-szigetekről, és számos más faj is kihalt, de az utóbbi időben a növény- és állatvilág védelmére tett erőfeszítések sikeresnek mondhatók. Itt nincsenek őslakosok, csak bevándorlók. A legtöbb ember a legnagyobb szigeten, Mahén él. Az ország fővárosa Victoria, 24 ezer fős lakosságával a világ legkisebb fővárosai közé sorolható. Érdemes felkeresni az itteni színes, nyüzsgő piacot, valamint a helyi nevezetességet, a Big Bent, ami a londoni óratorony mintájára készült.

A Kot Ma-Ya egzotikus kertben több mint 200 fajta trópusi növény és orchidea látható. Botanikus kert, fűszerkert is van itt, de egyedülálló a teagyár is, ahol végig követhetjük a teakészítés minden folyamatát. Sznorkerezni a Baie Ternay tengeri nemzeti parknál érdemes, ahol csodálatos halakat és cetcápákat láthatunk. A szigeteken nagyon odafigyelnek most már a természetes élővilág megőrzésére, számos nemzeti park található itt. A korallzátonyoknál gyíkok, teknősök, fészkelő madarak láthatók, de csodálatos mangrove erdőkben is sétálhatunk.