Egzotikus Réunion

  • külföld
  • 2019.01.22
    19:37
  • repjegykiraly.hu
Páratlan egzotikus célállomást keresel a következő nyaralásodhoz? Válaszd Réuniont! Az Indiai-óceánon fekvő kis sziget, ami Madagaszkár közelében található, gyönyörű trópusi strandokat és lélegzetelállító tájképeket kínál. A sziget szinte érintetlen és telis tele van vulkáni kráterekkel és gyönyörű vízesésekkel. Köszönhetően az Air Mauritiusnak, könnyedén repülhetsz Bécsből Amszterdamon és Mauritiuson át.

Technikailag Franciaország tengeren túli megyéje. De leginkább egy trópusi szigetre emlékeztet, a King Kong vagy a Jurrasic Park színhelye is lehetne hatalmas vízeséseivel, parázsló vulkánjaival és kilométereken át húzódó partjaival. De ne egy lakatlan szigetet képzelj el, Saint-Pierre híres éjszakai életéről, kiváló konyhájáról, ami leginkább afrikai, indiai és kreol ízek keveréke.

Kinek ajánljuk?

Bár Reunionon sem hiányoznak a tökéletes partok és a jobbnál-jobb rezortok, igazi szépsége mégis a mélyben található. Gondolva itt a Plaines des Sables titokzatos vulkanikus felszínére, ami leginkább a Marsra hasonlít, de a Cirque de Mafate mély szakadékai vagy hatalmas csúcsai is ámulatba ejtő látványt nyújtanak.

Mit kínálnak a szigetek?

Több tucat turistaútvonalat, de a legizgalmasabb program az ötórás menet a Piton de la Fournaise kráter tetejére. Adrenalinból a Cirque de Cilaos folyón kajakozva se lesz hiány, de a sétarepülést se hagyd ki a sziget felett.

Melyik a legszebb strand?

Réunion valóban trópusi paradicsomnak számít, a legszebb strandot a sziget nyugati részén találod – La Saline les Bains.

Mikor utazzunk?

A sziget szinte egész évben látogatható, de érdemes elkerülni az iskolaszüneti napokat és a ciklon időszakot, ami decembertől áprilisig tart.

Hol szálljunk meg?

Senteur Vanille egy gyönyörű nyaraló, de ahogy azt már említettük, a szigeten több luxushotelből válogathatsz.