A nem mindennapi vállalkozás a „Szajna újratervezése" projekten belül valósul meg, amit három városban, Párizsban, a felső-normandiai Rouen városában és Le Havre-ban indítottak el. Az úszó pékség koncepcióját és megvalósítását az a Christophe Gallineaujavasolta, akinek a nevéhez fűződik a 2016 júniusában útra kelt úszó hotel, az OFF Paris Seine - írták az eomitons.de-dietrich.com oldalon.
A gőzhajóra emlékeztető pék-hajón lesz egy látvány pékség, helyben sütési lehetőség konyhával, egy panoráma terasz és egy zöld növény pergolával fedett teaház. Sőt még egy őrlőkereket is ígérnek az ötletgazdák – ezért hasonlít majd a pékség egy lapátkerekes gőzhajóra – amivel helyben őrlik a lisztet.
A száraz hozzávalók szállítását és a kész termékek házhoz szállítását három kis elektromos hajó végzi majd, de mini hajótúrára is ki lehet majd bérelni őket, miközben elmajszolnak egy friss francia péksüteményt.