Algarve - 8 dolog, amit érdemes kipróbálni!

  • külföld
  • 2019.02.09
    20:22
  • repjegykiraly.hu
Algarve évente 7 millió külföldi és 3 millió helyi turistát vonzz. Pont ezért nem olyan nehéz összeállítani a legjobb dolgokat, amelyeket mindenképp ki kell próbálnod. A legnépszerűbb portugáliai úti célnak évente 3000 óra napsütésben van része, csodálatos tengerparttal és strandokkal rendelkezik, na és persze remek konyhával, amely főleg a tenger gyümölcsein alapul. Figyelembe véve az előbb említett feltételeket, nem is csodálkozom rajta, hogy Algarve tökéletes nyaralóhely egész évben.

Benagil Sea Cave

Ez az elragadó tengeri barlang egy kis faluban, Benagilban található. Nem is csoda, hogy az egyik legnépszerűbb hely a régióban. Minden nap egy adott időpontban, a napfény behatol a barlangba és egy fantasztikus fényjátékot hoz létre, amit a lenti képen is megnézhetsz. Ha nincs dagály, és ha a víz is nyugodt, akkor akár a parttól is megközelítheted. De ajánlatos rész venni egy hajóúton, így más csodás barlangokat is megtekinthetsz.

Búvárkodj az Ocean Revival-nál, ami egy mesterséges zátony

Úgy is tartják számon, mint a világ egyik legegyedibb búvár helyszínét. Az Ocean Revival egy mesterséges zátony – a legnagyobb Európában – amelyet négy elsüllyedt portugál hadihajó által hoztak létre, amely a víz alatti turizmust a következő szintre emelte. A zátony Portimao-nál található, amely híres a halászatról és a hajóépítés történelméről.

A tenger gyümölcsei

Kagylók, halak, garnélarákok, homárok, polipok, tintahalak, osztrigák és ne felejtsük el a szardíniát sem. Bármelyik is legyen a kedvenced, Algarveben egész évben lakomázhatsz belőlük.

Nézd meg a naplementét a Ponta da Piedade-n

Ritka sziklaalakzatok, természet által létrehozott alagutak és gyönyörű sárga homokkő sziklák, a „Ponta da Piedade” az egyik leglátogatottabb hely Lagosban. Megcsodálhatod a naplementét a sziklákról vagy gyönyörködj a sziklákban és a rejtett barlangokban, esetleg indulj hajótúra.

Szardínia lakomák

Szereted a szardíniát? Szuper! Ez a kicsi és olajos hal elég népszerű Portugáliában és egy fesztivált is rendeznek a halimádóknak. A „szardínia fesztivál” egy nyári rendezvény, házigazdája Portimao és augusztus első heteiben élvezheted az ínyenc fogásokat. Egyesek szerint a világon a legjobb szardínia finomságokat itt készítik, természetesen különböző módon, kenyérrel, salátával, burgonyával szolgálják fel és sok más összetevővel bolondítják meg. Ha elég bátor vagy, akkor vegyél részt az evő versenyen: 15 perc alatt egyél meg annyi szardíniát, amennyit csak tudsz!

Figyeld meg a delfineket és a bálnákat

A természet és az élővilág szerelmeseinek ideális program lehet. Algarve gyönyörű viezin hajókirándulás keretében delfineket figyelhetsz meg. Ha szerencséd van, néhány kardszárnyú delfint és bálnákat is megtekinthetsz.

Felejtsd el a tengert, irány a hegyek

Algarve híres nemcsak a csodálatos tengerpartjainak hála, hanem hegyláncának is köszönhetően, amely ebben a régióban húzódik az ún. „Serra de Monchique” (Monchique Range). Javaslom, hogy mászd meg a Foia hegyet, amely kb. 900 m magasan található és ez Algarve legmagasabb csúcsa. Tiszta időben nagyszerű kilátás nyílik a környékre!

Még több szikla – Cabo de Sao Vicente

Ezen a helyszínen élvezheted a csodálatos naplementét és a mesés sziklákat, amelyek függőlegesen emelkednek ki az Atlanti-óceánból. Magasságuk elérik a 75 métert.