Két napra "bezárják" a Feröer-szigeteket, önkénteseket toboroznak a rendbetételére

  • külföld
  • 2019.02.26
    13:28
  • szeretlekmagyarorszag.hu
Áprilisban pár napra bezárnak a látványosságok, csak a segítők mehetnek be, akik szállásért, ellátásért cserébe közreműködnek többek között a turistautak kialakításában.

Két napra bezárnak a Feröer-szigetek nevezetességei. Április 26-27-én azonban mindazok beléphetnek a gyönyörű helyre, akik önkéntesként szívesen segítenek a terület gondozásában, rendbetételében. A segítők három éjszakára szállást és étkezést, szombaton pedig ünnepi vacsorát is kapnak munkájukért cserébe.

A Feröer-szigetek a Föld egyik legérintetlenebb és legkevésbé szennyezett területe, és azon vannak, hogy ez így is maradjon. Ezért toboroznak most önkénteseket. Többek között olyan gyalogos utakat alakítanak ki, amelyek megőrzik a természet értékeit, és nem zavarják a madárvilágot sem, valamint táblákat is kihelyeznek az ösvény mentén.

Ha te is szívesen mennél, akkor regisztrálj ITT.

A Feröer-szigetek a középkor óta lakott, vulkáni eredetű szigetcsoport az Atlanti-óceán északi részén, nagyjából félúton Norvégia, Skócia és Izland között. Neve magyarul Juh-szigeteket jelent.

Feröer a Dán Királysághoz tartozik, de 1948 óta széles körű autonómiával rendelkezik. Parlamentje, a Løgting az egyik legrégebbi a világon, emellett két képviselőt delegál a dán parlamentbe is. Dániával ellentétben nem tagja az Európai Uniónak. Az Északi Tanács keretei között együttműködik a skandináv államokkal, és különösen szoros kapcsolatokat ápol Izlanddal, Grönlanddal és Shetlanddal.

A szigetcsoport területe 1395,74 km²; népessége 48.783 fő volt 2017-ben. 18 szigete egy kivétellel mind lakott. Fővárosa és legnagyobb városa Tórshavn. A gazdaság alapja a 19. század óta a halászat és halfeldolgozás, de a juhtenyésztés és gyapjúfeldolgozás is komoly hagyományokkal rendelkezik - írta a Wikipédia.

Legfrissebb