Harry Potter múzeum

  • külföld
  • 2019.03.06
    15:15
  • repjegykiraly.hu
2012 márciusában rengeteg muglinak és varázslónak dobbant meg szíve, hisz Londontól pár kilométerre megnyitotta kapuit a Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter. Ez az egyedülálló gyalogos túra betekintést enged a filmek titkaiba, a látogatók betekinthetnek a felvételek helyszíneibe, a szereplők jelmezeibe és a filmes trükkök is lelepleződnek. A túra során olyan rejtélyekre is fény derül, hogyan sikerült vászonra vinni a filmben feltűnő varázslatos lényeket.

Mi vár a túra során?

Nagyterem

A Potter filmek egyik legikonikusabb helyszíne a Nagyterem, itt tartották például a karácsonyi bált. Legelőször a Harry Potter és a bölcsek kövében jelent meg a filmvásznon. A látványos Nagyterem bemutatja Roxfort házból származó diákok jelmezeit, valamint két nagy vacsorára beállított asztalt, a teremben a tanári asztal is helyett kapott, amelynél a Roxfort professzorai ültek.

Tiltott rengeteg

A félelmetes Tiltott rengetegben Harry Potter és barátai a bölcsek kövében mászkáltak először. A díszletet kombinálták egy igazi erdővel. Viszont az évek során bővült, Aragog barlangját már a studióban építették meg. A túra során a Tiltott rengetegben 19 fa között bojonghatsz, amelyeknek átmérője több, mint 3 méter.

Abszol út

A díszlet folyamatosan változott a filmsorozatban. A gondosan megtervezett Abszol út falai töbször eltolódtak a forgatás során. Egyébként otthona a Gringotts Varázslóbanknak, Czikornyai és Patzanak és Ollivander úr pálca üzletének is. A filmek készítése során a boltban több mint 17.000 egyedileg címkézett varázspálca várt gazdájára.

9 és ¾-ik vágány

A Roxfort Express több száz diákot szállított a 9 és ¾-ik vágányról a Roxfort Boszorkány- és Varázslóiskolába. A 9 és ¾-ik vágányon zajló jelenetek többségét ténylegesen Londonban, a King’s Cross állomáson vettek vették fel.

További érdekességek:

A túra során valószínűleg belefutsz a hatalmas Baziliszkuszba, Csikócsőrbe, sőt Aragogba is. A varázslatos lényekkel korántsincs vége a túrának, a bájital tanterem falát 950 üvegcse dísziti. Mindegyikük fel van címkézve, a szárított levelekből, gyógynövényekből, csontokból és zsugorított fejekből főzték a fiatal varázslók a bájitalokat.

Dumbledore professzor irodájában közel 900 felcímkézett emléket leshetsz meg, egyes fiolákon olyan neveket láthatsz, mint McGalagony vagy Argus Frics. A készítők hatalmas figyelmet szenteltek Dolores Umbridge irodájának, mivel ez volt az egyetlen rózsaszín a Mágiaügyi Minisztériumban. Az iroda falairól nem hiányoznak a cicusok sem. [

Legfrissebb