5 ok, amiért sokkal jobb tavasszal felfedezni Európát

  • úti tipp
  • 2017.04.02
    15:50
  • travelettes.net
Ha nyaralásról van szó, mindenkinek a legforróbb évszak ugrik be automatikusan, pedig ha igazán kellemes vakációra vágyunk és nem csak süttetni szeretnénk a hasunkat, érdemesebb tavaszra időzíteni az utazást. Különösképpen, ha az úti cél egy európai ország.

1. A tavaszt a városlátogatásra találták ki

Európa tele van bámulatosabbnál bámulatosabb városokkal, amelyeket élmény felfedezni. Megannyi színes kultúra, gasztronómiai sokszínűség, a helyiek szokásairól nem is beszélve. Épp csak egy a bökkenő: nem minden évszakban ideális a város zegzugainak bejárására. Nyáron értelemszerűen mindenki inkább a tengerparton vagy egy tóban lubickolva hűsöl a forró napsütésben, télen pedig van, hogy a lakásból se tennénk ki a lábunkat, hacsak nem karácsonyi vásárról van szó. Az ősz pedig sokszor esővel tarkított. Tavasszal viszont kezd éledezni a természet, a legpompásabb arcát mutatja a város, ráadásul kényelmes ruhában, kellemes időben nézelődhetünk.

2. Nincsen tömeg

Mivel mindenki a nyarat célozza be az utazásra, értelemszerűen az egy négyzetméterre eső turisták száma is ilyenkor a legmagasabb. Annál pedig nincs illúziórombolóbb, amikor lépni nem lehet a tömegben, vagy éppen nem lehet lefotózni Júlia szobrát, mert valaki mindig odaugrik megsimogatni a mellét, a szemünket kiverő szelfi botokról nem is beszélve. Tavasszal viszont ha nem is az utazós fotók érintetlenségében, de legalább kevesebb emberrel a környéken csodálhatjuk meg a legnagyobb turistaattrakciókat.

3. A tavaszi nyár

Nem feltétlenül kell lemondanunk a nyár ízéről akkor sem, ha a tavaszi hónapokra időzítjük a vakációt. Számos országban már ilyenkor beköszönt a kánikula, így nyugodtan lubickolhatunk akár a tengerben, aztán pedig hazaérkezve kiélvezhetjük, ahogy virágba borul az egész város. És nem is kell túl messzire mennünk érte: Spanyolország, Portugália vagy Olaszország ideális lehet a számunkra.

4. Hidegtűrőknek a tél meghosszabbítva

Történhet a dolog fordítva is: azoknak, akik imádják a telet, kifejezett felüdülés, hogy van hova elutazni még ilyenkor is, ha már otthon halvány jele sincs a hónak. A magasabb területeken, hegyeken még ilyenkor is csodájára járhatunk a nagy fehérségnek, vagy éppen síelhetünk, snowboardozhatunk, fakutyázhatunk. Még jobb hír: sokkal olcsóbban, mint főszezonban.

5. A tavaszi túrák sokkal olcsóbbak

Főszezonon kívül minden sokkal olcsóbb. Potom áron juthatunk hozzá repülőjegyekhez és szállásokhoz, akár egész távoli végállomásokra is. Így aztán gyakorlatilag sokkal többet is kapunk a pénzünkért, hiszen ugyanazért az összegért több mindent is felfedezhetünk.