Kávé illatú nyár, avagy az imádott olasz tengerpart

  • külföld
  • 2019.07.02
    15:15
  • repjegykiraly.hu
Dolce vita, édes élet! Olaszország bizony korunk egyik legstimulálóbb antidepresszánsa. Azok az ételek, hát még az italok! Az a lenyűgöző történelem. Sőt, néha elég csak becsukott szemmel ülni egy téren és hallgatni a helyiek pörgő párbeszédeit, ezek a temperamentumos dallamok képesek kiszínezni a legszürkébb hétköznapokat is. Az előbbi leírásban hasonlóságot véltél felfedezni a magyarokkal? Nos, akkor most eláruljuk, mi az a dolog, ami nálunk nincs, és ami miatt érdemes a kávéillatú országot meglátogatni akkor is, ha már minden kötelező olasz emlékmű előtt fényképezkedtél: a tengerpart. Bocsánat, az Olasz Tengerpart!

Costa Smeralda, Szardínia

Szardínián a helyiek ezekkel a szavakkal fogadnak majd: „Üdvözlünk a világ legszebb helyén.” Amennyiben rendelkezel a kritikus gondolkodás képességével, valószínű, hogy válaszul valami ehhez hasonló mondat fogalmazódik majd meg a benned: „Ezt bárki mondhatja.” Igen, ez igaz. Szardínián viszont ez az állítás kísértetiesen közel áll az igazsághoz!

Cala Pulcino, Lampedusa

Szereted a kihívásokat? Örökmozgó vagy és csak nehezen tudod magad lefárasztani? Akkor Cala Pulcino a Te ideális strandod. Ide ugyanis csak egy sziklás és gazos ösvényen juthatsz el. De amit majd az út végén látsz… Nos, a fénykép magáért beszél.

Cala Granara, Szardínia

Ha tipikus olasz tengerpartot szeretnél látni, meglehet, hogy a Cala Granara nem teljesen felel majd meg az elvárásaidnak. Ugyanis nem ölelik körbe sziklaszirtek, mint a többit. Ha viszont gyönyörű, türkizkék vízben szeretnéd a hullámokat kergetni és a felszín alatt rejtőző világra is kíváncsi vagy, akkor itt a helyed.

Scala dei Turchi, Szicília

Szicília még a strandolásba is belopja az izgalmat. Az olasz tengerpart egyik legszebb darabját a török lépcsőn, azaz a Scala dei Turchin keresztül éred el. A strandpapucshoz csomagolj szemkötőt, ez a hely a török kalózok törzshelye volt.

Chiaia di Luna, Ponza

Nagyon kreatív hangulatban lehetett a természet, amikor ezt a partvidéket alkotta. A Chiaia di Luna öböl ugyanis félhold alakú, hullámait egy közvetlenül belőle kimagasló sziklabérc veri vissza.

Cala Goloritze, Szardínia

Igen, megint az a gyönyörű Szardínia. A Cala Goloritze nemcsak szép, de népszerű is, sőt, 1995-től az UNESCO Világörökségi Listáján is szerepel.

Cala Mariolu, Szardínia

Ennek a helynek a varázsát akkor tudatosíthatod csak teljesen, amikor belecsobbansz a kristálytiszta vízbe. Azonnal csatlakoznak majd hozzád kis halacskák vidám tömegei. Kell ennél több? Mondjuk egy gyönyörű kilátás? Az is lesz.

Spiaggia delle due sorelle, Ancona

Sziklaszirtek közé rejtett, fehér kövekkel ölelkező smaragdzöld tenger. Tengeribetegek, van egy rossz hírünk: a természet annyira elrejtette ezt a meseszép helyet, hogy csak hajóval lehet megközelíteni.

La Pelosa, Szardínia

Ha La Pelosa nő lenne, minden férfi megfordulna utána. Legalábbis ezt mondják róla a turisták. Mellesleg, ez az ötödik strand ezen a listán, ami Szardínia területén található. Ez nem lehet véletlen…

Amalfi, Salerno

Amalfi és Positano városok között fekszik az itt elterülő tengerpart legszebb része. Bűn lenne kihagyni nem csak a strandolással kapcsolatos élvezetek miatt, a kilátás is szerelem lesz első látásra.