13 több száz éves csodakastély, amelyet bárki kibérelhet

  • szállás
  • 2017.04.05
    16:08
  • szeretlekmagyarorszag.hu
Kipróbálnád a fényűzést? Sétálgatnál egy kastélyban úgy, mintha az a tied lenne? Ezekben a kastélyokban minden esélyed megvan rá.

A BuzzFeed újságírói összegyűjtöttek néhány érdekes információt ezekről a csodás helyekről, melyek úgy maradtak fenn, hogy kapuik még ma is nyitva állnak előtted.

1. Dalhousie Castle – Edinburgh, Skócia

Eredetileg egy hírhedt kalóz építtette, ez Skócia legrégebbi lakott vára. Ez ugyan csak egy XIII. századi kastély, önmagában még nem nagy dolog, de kapcsolódik hozzá egy fürdő és egy földalatti börtönből átalakított étkező is. Ha itt szállsz meg, solymászatórákat is vehetsz. A szobák kezdőára 110 dollár.

2. Château Le Petit Verdus – Bordeaux közelében, Franciaország

Ez egy édes mesebeli kastély, ahol minden a régi a fényében ragyog. A XIX. században renovált építményben tizenkettő férőhely, egy saját medence és szauna található. A fali kárpit egyszerűen csodálatos. Kibérelheted egy éjszakára az egész várat "mindössze" 1268 dollárért.

3. Castel Pergine – Trento, Olaszország

A XIII. század rusztikus báját kínálja. Hét hónapon keresztül ez a kastély ad otthont egy vándorkiállításnak. A szobák tényleg hiteles bepillantást adnak a középkori életbe. Ha szereted az ilyesmit, már 73 dollártól találsz itt szobát.

4. Parador Oropesa - Spanyolország

Ha valamikor Oropesában találod magad, ezt muszáj megnézned! A vár és az erődítmény története a XIV. századig nyúlik vissza. Ezen a hatalmas területen most egy gyönyörű medencével és kertekkel hívogató luxusszálloda áll. A szobák ára 112 dollártól kezdődik.

5. Castello di Ripa d’Oricia – Toszkána

Toszkána közepén rejtőzködő vár. Kettő az egyben. A vár tulajdonosai úgy vélik, hogy a most szállodaként és pincészetként funkcionáló építmény – mely olívaolajt is termel –, valószínűleg a középkorban épült a kastély. Szobák 95 dollártól elérhetőek.

6. Fairytale Château - Loire Valley

Szeretnél megszállni egy egész kastélyban? Ezt is megteheted – a Loire völgyében, Franciaországban. Ebben a 23 szobás kastélyban 55-en szállhatnak meg. Mindössze 6500 dollárért minden férőhely a tied egy éjszakára.

7. Ha a Castle Sédaiges rabul ejtette szíved – Marmanhac, Franciaország

Az épület külső falát gyönyörű moha fedi, és 25 főt képes elszállásolni. Az 1300-as években épült, de mára korszerűsítették. Így egy medence és egy 160 fős díszterem is helyet kapott, arra az esetre, ha egy pár nagy lagzit csapna. Egy éjszaka ára 995 dollártól kezdődik.

8. Castello di Montegiove – Umbira, Olaszország

Ha még bensőségesebb élményre vágysz, ezt a kastélyt ne hagyd ki! Három hálószoba tulajdonképpen egy 13. századi olívaolaj-malomban található, ennek ellenére minden ultramodern - Ráadásul egy gyönyörű, végtelen tükrű medence is van a kastélyban. Miközben ott vagy, kereshetsz szarvasgombát, vagy lóghatsz a helyi borászatban. Mi mást is akarnál csinálni az életben? Az egész kastély ára egy éjszakára 275 dollár, de van egy minimális tartózkodási idő (hét éjszaka).

9. Peter’s castle – Galway County

Az előzőeknél is intimebbre vágysz? Akkor ez a te kastélyod! A tulajdonos, Peter az elmúlt néhány évben szépen renováltatta ezt a középkori gyönyörűséget. Megjegyzi: „Ne feledd, ez a vár több mint 600 éves. Ez azt jelenti, hogy nem tökéletes: nem terveztek bele fürdőszobát és zuhanyzót sem. Így muszáj improvizálni e téren." Ennek ellenére elég király! Az árak 143 dollárnál kezdődnek egy éjszakára.

10. Dairsie Castle – Edinburgh közelében, Skócia

Eredetileg a XII. században épült, de az évek során elpusztult. A XIX. században újjáépítették, most egy sajátos művészeti galériaként működik, amelynek hat hálószobája van. A területén van még egy gyümölcsös és egy gyógynövénykert is. Az egész várat bérbe adják egy éjszakára 711 dollárért.

11. Kastély a Loire völgyében – Franciaország

Van saját medencéje és mozija is. Sőt egy privát tó is fekszik az ingatlan mellett. Az árak 770 dollártól kezdődnek egy éjszakára, a vár 14 férőhelyes.

12. Duns Castle – Skócia határán

Ez egy 14. századi vár. Edinburgh-tól délre, egyórányira található a 23 főt könnyen befogadó kastély. Felár ellenében a látogatók is bekapcsolódhatnak a solymászatba és az íjászatba. Az egész kastély 1768 dollár egy éjszakára.

13. Kilcolgan Castle – County Galway, Írország

Öten szállhatnak egyszerre az ingatlanban, mely a lovairól és a vizeiről, halairól híres. Ez a vár valójában sokkal később épült, mint a többi (1801), de valószínűleg a vázát egy korábbi középkori vár szerkezete adja. A kezdőárak 330 dollár/éjszaka az egész épületben.