Luxus, természet, 64 km-es tengerpart. Ras Al Khaimah, Dubaj kistesója

  • külföld
  • 2019.08.12
    13:21
  • repjegykiraly.hu
Szeretnél átélni egy olyan nagystílű kirándulást, amilyet csak az Egyesült Arab Emírségekben lehet, de Dubaj csillogása számodra túlzásnak tűnik? Akkor válaszd Ras Al Khaimah-t. Ideális úti cél azoknak, akik az első helyre helyezik a pihenést, de mindig szeretnek a tarsolyukban tartogatni pár kiváló kirándulást és minőségi szórakozást kínáló lehetőséget.

Ras Al Khaimah (vagy arabul رأس الخيمة – Ra’s al-H̱ayma) Egyesült Arab Emírségek egyik emírsége a 7 közül, szószerinti fordításban magyarul a sátor tetejét jelenti. A Perzsa-öbölpartvidékén terül el, és a strandolás imádóinak jó hír, hogy 64 km hosszú partvidékkelrendelkezik. Az azonos nevű fővárosa (bár sok helyen csak RAK-ként említik) egykor kalózfészek volt, ma már Dubaj nyomaiban haladó fejlődő város. 2 része van: az óváros és az ún. Nakheel, mely a város külvárosi képét mutatja.

Ijjajúgy élvezem… A partvidék

Strandolni Ras Al Khaimah-ban elég jó! Nemcsak a már feljebb említett 64 km-es homokos tengerpart miatt, hanem mert többfajta lehetőséget kínál a víz szerelmeseinek. Ezzel együtt viszont kevesebb turistával, mint a nagytestvére, Dubaj. Kék lagúnáktól kezdve vízi sportokonát tengerparti resortokig válogathatsz kedvedre. Önfeledt szórakozást nyújt, például, az Ice Land Water Park is. De azért ne hagyd ki a naturálisabb pancsolásokat sem, Ras Al Khaimah nagyon bájos természeti kincsekkel büszkélkedhet.

Sikíts egy jót a világ leghosszabb átcsúszópályáján!

Bár a Zempléni átcsúszópálya sem semmi, azért picit másfajta élmény lesz majd az Arab Emírségekben dobni ki a talajt a talpad alól. Már csak azért is, mert a világ leghosszabb átcsúszópályájáról (vagy drótkötélpályájáról) van szó. Az ország legmagasabb csúcsánépítették, a 1934 méteres Jebel Jais-on. Ha nem szereted megbolygatni az adrenalin-szintedet, akkor is érdemes ide ellátogatni, a táj szépségéről az is tanúskodik, hogy a fényképészek egyik kedvenc helye. Ha csak a kirándulásod pár percét szenteled is majd a Jebel Jais Viewing Deck Park kilátónak, már az is csitíthatja a különleges vizuális ingerek utáni vágyaidat.

Halott város, kanyargós erőd

Jazirah Al Hamra egy 16. századból származó halászváros. Vagyis csak volt, ma már kihalt, annyira, hogy szervezett kirándulásokat sem nagyon szerveznek erre a helyre. A 60-as években az összes lakó elhagyta, azóta csendben figyeli az idő múlását és nyugdíjas éveit turisták látogatásai dobják fel.

A 19. századi Dhayah erődre a gyönyörű, 360 fokos kilátásért érdemes felmászni. De vigyázz, ez nem egy papucsos séta, vigyél magaddal turista lábbelit vagy legalább zárt cipőt. És milyen lenne arab országban kirándulni mecsetlátogatás nélkül? A Mohammed Bin Salim Mosque 19. századi mecset, közelében található egyébként a Ras Al Khaimah Nemzeti Múzeum is.

Legfrissebb