Új turistaút nyílik a Zselicben

  • itthon
  • 2017.04.06
    16:28
  • MTI
Új turistaút nyílik a Somogy megyében található Zselicben a térség értékeinek bemutatására – írja az MTI. A túrázók április végétől vehetik birtokba a fejlesztést.

A 20,6 kilométer hosszú, Gálosfát, Kaposgyarmatot, Hajmást és Gödrét is érintő, a térképen szívet formázó útvonal érinti a tiszta vízéről, cseppköveiről híres Csepegő-követ, a közelében pedig olyan nevezetességek találhatóak, mint a Zselici Csillagpark és a Bőszénfai Vadaspark.

Az érintett községek, vállalkozók összefogásával létesülő turistautat fokozatosan fejlesztik, a területre padokat, majd a tanösvényekéhez hasonló információs táblákat helyeznek ki. Az utóbbiak az állat- és növényvilággal kapcsolatos ismereteket bővítik, valamint a térséghez kapcsolódó mondákat, történeteket mesélik el az érdeklődőknek

Ahhoz, hogy a térséget be tudják mutatni, a turizmusra alapozva 1,2 milliárd forintból épül egy tucatnyi látványosság könnyebb elérését biztosító kerékpárút, és a közelmúltban kormánydöntés született egy újabb, a Kaposvárt Szigetvárral összekötő, felszámolt vasútvonal töltésén futó bicikliút létesítéséről is.