Tengerpart ősszel? Naná!

  • úti tipp
  • 2019.09.09
    15:21
  • blog.repjegy.hu
Tengerpart ősszel, a főszezon után? Az egyik legjobb kiaknázatlan lehetőség! A délebbre fekvő tengerpartokon még ősszel is kellemes az időjárás, a víz fürdésre kiválóan alkalmas, ráadásul már nyoma sincs a csúcsszezonban tapasztalható tömegnek. Sőt, ha vége a kánikulának, sokkal nagyobb kedvvel megyünk városnézésre is. Ajánlunk pár kiváló úti célt.

Irány Horvátország!

A horvát tengerparton még szeptemberben is több hétig kitart a nyár, a maximum hőmérséklet ilyenkor is több, mint kellemes, hiszen 24-28 fok körül van. Az Adria délen 24-25 fokos, tehát nyugodtan lehet még nagyokat fürdeni.
Dubrovnik lenyűgöző városa

Az északi városokkal ellentétben Dubrovnikban akár októberig is kitart a strandidő, hiszen a délebbi területeken feleannyi eső esik, mint az északabbra fekvő tengerparti városokban. Dubrovnik csodás városában érdemes nagy sétákat tenni, sőt, a Trónok harca sorozat rajongóinak ez szinte kötelező is, hiszen egyes jeleneteket itt forgattak.

Olasz tengerpart ősszel – az egyik legjobb választás

Az olasz tengerpart is kitűnő választás. Itt is érvényes, hogy minél délebbre megyünk, annál később köszönt be az ősz. Nápoly környékén például még októberben is 23 fok körül van a hőmérséklet.

A tenger még fürdésre kiválóan alkalmas, kirándulni pedig a közeli Pompeii várja a turistákat. A fapados járatok ősszel igen kedvező árúak, a környéket pedig akár egy hosszú hétvége alatt is bejárhatjuk.

Róma ősszel sokak szerint kellemesebb is, mint nyáron, és a tengerpart ősszel is könnyen elérhető vonattal, ha egy csobbanásra vágyunk. Jó választás akár Capri-szigete is, ahol fürödni és túrázni egyaránt tudunk.

A nagy olasz szigetek is még meleg nappalokkal és kellemes tengervízzel várják a turistákat, így Szardínia és Szicília is ilyenkor élvezhető a leginkább. Nincs tömeg és a tengerpart ősszel sokkal szellősebb, több hely jut a kis törölközőnknek is. Fürdés, napozás, finom ételek és remek túrázási lehetőségek várják az ide látogatókat.

Spanyolország őszi színekben is lenyűgöző

Ne hagyjuk ki a számításból Spanyolországot sem! Mallorcán például szeptemberben is 25 fokos a tengervíz és a nappali hőmérséklet még a hónap végén is 24 fok felett van. Igazán kellemes az időjárás, minden adott a tökéletes kikapcsolódáshoz.

A sziget számos látnivalót tartogat a turisták számára, kihagyhatatlan például a Drach Caves barlangrendszere vagy a számos építészeti remekmű közül a Gaudí keze munkáját is magán hordozó Catedral-Basílica vagy a Castell de Bellver 14. századi, kör alakú kastélya.

Ahol a tengerpart ősszel sokkal jobb!

Van, ahová kimondottan jobb inkább ősszel utazni, ilyen például Málta. Sokkal olcsóbb a szállás ebben az időszakban, enyhül a nyári forróság, a meleg abszolút élvezhetővé és kellemes a víz hőfoka is.

A főváros, Valletta utcáin sétálva megismerhetjük a szigetország olaszos, mediterrán hangulatát is. A szűk, öreg épületekkel határolt utcákról lekanyarodva az elképesztően tiszta, azúrkék tenger látványa fogad minket. Fedezzük fel a keresztes lovagok örökségét vagy látogassunk el az egyik legszebb akváriumba, ahol rendszeresek a különféle egzotikus állatok bemutatói.

Hasonló a helyzet Hurghadában, Egyiptom sok tekintetben élvezhetőbb szeptemberben, ilyenkor kevesebb a turista is. A kellemes melegben a fürdésen túl számos látnivaló vár, ilyenkor lehet nagyobb sivatagi túrát, piramislátogatást szervezni.

Különösen ősszel a Szfinx orratlan feje és a piramisok kihagyhatatlanok. Ezt egy négy órás úttal Hurghadából meg is tehetjük. Ahogy elmehetünk szafarira is, aminek szintén kötelezően ajánlott programnak kellene lennie: az egyiptomi élővilágot nem szabad kihagyni, ha arra járunk.

Ahol mindig jó lenni

Ajánljuk még Madeira szigetét is, ezt a csodás ékszerdobozt Portugáliában. A nappali hőmérséklet 26-27 fok szeptemberben, a víz 23 fokos. Madeira mediterrán éghajlata és földrajzi fekvése miatt érdemelte ki az örök tavasz szigete elnevezést.

Olyan alacsony ugyanis itt a hőmérsékletingadozás, hogy az év bármely szakaszában kellemes időben tölthetjük itt nyaralásunkat. A fürdésen túl fedezzük fel a csodás természetet is, szervezzünk nagy túrákat! Ősszel pedig részt vehetünk a híres borfesztiválon.

Tenerife a világ egyik legkellemesebb klímájú szigete. Afrika felől forró levegő áramlik felé, míg az óceáni éghajlat kellemes éjszakákat és lágy szellőt eredményez.

A nap magasan van, így amikor ősszel csak 22-23 fokot mutat a hőmérő, a páratartalom és a napjárás miatt inkább 26-28-nak tűnik. A nap este 8 körül megy le, addig zavartalanul élvezhetjük a Kanári-szigetek legszebbjének minden szépségét.

Legfrissebb