Északi sark-expedíció, víz alatti szoba - 7 menő úticél, amik különlegesebbek a többi nyaralóhelynél

  • úti tipp
  • 2019.10.07
    13:22
  • szeretlekmagyarorszag.hu
Egyik kirándulás sem olcsó, de garantáltan emlékezetesek.

Az Insider 9 felejthetetlen utazási élményt gyűjtött össze, olyanokat, amikre akár holnap befizethetünk. Az élményekben az a közös, hogy nem is hasonlíthatóak a hagyományos kempingezős, városnézős és tengerparti kiruccanásokhoz.

Expedíció az Északi-sarkra?

Megoldható. Az Adventure Life 14 napos utazást kínál, amely északra vezet, ám nagyjából 31 ezer dollárra is szükségünk lesz a különleges kiránduláshoz. Oroszországból indulhatsz, és az az utad során rengeteg jegesmedvét és gleccsert fogsz látni - ígérik a szervezők. Az ár a helyi helikopter-túrákat és a "jégen történő sétákat" is tartalmazza.

Sivatagi királyság

Mindannyiunkat várnak a magánvillák a Dubaj sivatagos részén, beduinok ihlette építészettel, a napozóágyakkal és hőmérséklet-szabályozott medencékkel. Tavasszal az elnöki lakosztály legelőkelőbb luxus-romantikus csomagjáért több mint 8 ezer dollárért kértek éjszakánként. Szobaszerviz, pezsgő és friss virág is benne van az árban.

Kína csodálatos hegyei

A Wulingyuan hegység, a Zhangye Danxia sziklái és a Jiuzhaigou jeges tavai ismertek arról, hogy a világ egyik legszebb látnivalói között tartják számon őket. A fejenkénti 123 ezer dolláros kaland magában foglalja a Zhangjiajie Nemzeti Erdőpark felfedezését, ínyenc piknikeket a folyóparton, a Selyemút és Sanghaj meglátogatását is.

Víz alatti szoba Zanzibáron

Ha lélegzetelállító kilátással rendelkező szobában szeretnél megszállni, fontold meg ezt: egy bungaló víz alatti szobával a Manta Resortban, Pemba szigetén, Zanzibáron. A háromszintes, úszó kunyhónak van egy napozóterasza, konyhája és egy hálószobája, amely a tenger szintje alatt fekszik, és 360 fokos kilátást kínál a tengerre. A különleges szállodában éjszakánként 1700 dollárba kerül egy kétágyas szoba.

Saját sziget a Maldív-szigeteken

Ismert, hogy egy rendkívül exkluzív tengerparti nyaralás helyszíne, a Maldív-szigetek népszerű szigetcsoport az Indiai-óceánon.

A Four Seasons Maldív-szigetek egy kétszintes házat kínál hófehér homokkal, edzőteremmel, könyvtárral, társalgóval, gyógyfürdővel és még sok minden mással a saját szigeten. A házhoz 62 méteres luxusjacht is jár, amellyel a látogató felfedezheti a szigetet, és elmehet delfineket nézni.

Az árakat nem is nyilvánosak. Információkért kapcsolatba kell lépnie a látogatónak Four Seasons-szel, mivel minden foglalást egyedi áron ajánlanak ki.

Földközi-tengeri hajóút Monacóba

Szívesen elmennél egy luxushajó-körutazásra? A kaszinóval felszerelt Star Pride egy hét napos tavaszi körutazást indít Barcelona-ból Monte Carlo-ba és vissza, mellékesen érintve a világhírű monacói Grand Prix-t. Mellette Palamos, St. Tropez és a Le Lavandou kikötői is a túra részei.

Kerékpáros túra Provence-ba

Aki erre befizet, meglátogathatja Európa egyik legromantikusabb helyszínét, miközben bort és sajtot falatozgathat a megállóknál. A Ride & Seek Bicycle Adventures útján minden látogató körbejárhatja a Van Gogh-ot inspiráló tájakat, mindezt napi 30 vagy több mérföldet bejárva.

"Nem csoda, hogy a kerékpáros túrák egyre népszerűbbek" - mondja Adam York, a Sublime Public Relations munkatársa, aki a társasággal együttműködik. "A kerékpározás szórakoztató, zöld és az egészségre is jó. Egy órás mérsékelt kerékpározás 600 kalóriát éget el" - mondta.

Az utazás személyenként körülbelül 4 ezer dollárnál kezdődik.

Legfrissebb