EURÓPA LEGHOSSZABB MESTERSÉGES SÍPÁLYÁJÁT A SZOMSZÉDBAN KELL KERESNI

  • külföld
  • 2019.12.28
    23:02
  • travelo.hu
A napokban az Emerging Europe angol hírportál listát adott ki, amelyben Európa legjobb síközpontjait rangsorolja. A lista hatodik helyén áll a szerbiai Kopaonik, amelynek előnyeire és hátrányaira is kitér a lap.

Előnyként említik, hogy itt találjuk Európa leghosszabb mesterséges sípályáját, ahol még nyáron is lehet síelni. Azt is kiemelik, hogy a szomszédos ország hegyein jellemzően márciusban is havas a táj, így akár kora tavasszal is élvezhetjük itt a téli sportokat.

A leírás szerint a kelet-európai síközpontok az alacsonyabb árak miatt is lehetnek vonzóak.

Kopaonik a gyerekeknek is remek szórakozást nyújt, továbbá a szálláshelyek is olcsóbbak a többi európai síparadicsomhoz képest. Kopaonik hátrányai között említik, hogy nehéz megközelíteni, hiszen 5 órányi autóútra van Belgrádtól.

A listán más balkáni üdülőhelyek is szerepelnek: Kopaonikot megelőzte a Bulgária délnyugati részén található, 936 méter magasan fekvő Banszkó, amely sok kikapcsolódási lehetőséget nyújt a gyerekeknek. Hátránya viszont, hogy hosszú sorok állnak a felvonói előtt.

A montenegrói Kolašin 1450 síközpontot azért emelte ki a portál, mert szépsége ellenére kevés itt a külföldi turista, és nem is számít drága helynek - írja a szerb Turistički Svet turisztikai magazin.