Chicago, a ”szelek városa”

  • külföld
  • 2020.03.10
    11:41
  • repjegykiraly.hu
A Michigan-tó déli partján emelkedő Chicago merész, játékos, az amerikai építészet fellegvára. Az utazót széles sugárutak, hívogató parkok és híres művészek szobraival büszkélkedő terek, itt-ott felbukkanó városi paloták fogadják… A szeles város garantáltan elbűvöl téged, ha lehetőséget adsz számára!

Ha igazán szeretetreméltó amerikai várost keresel, valami olyasmit, mint Washington és New York egyszerre, mi Chicagot ajánljuk! Őszinték leszünk veled, ezt a várost nem lehet nem szeretni, felfedezéséhez pedig egy hét is kevés lenne! Ezért is jó, hogy az általunk ajánlott repjegy fentebb, több időpontban is foglalható. Utazásodat úgy és akképp szervezed, ahogy neked a legmegfelelőbb. Ugyanakkor jó, ha észben tartod, a városban rengeteg érdekes hely vár rád. Hogy miért? Mert Chicago bizony szeret élni! Az 1871-ben bekövetkezett nagy tűzvész után a világ valamennyi tájáról érkezett bevándorló a városba – egyfajta etnikai sokszínűséget eredményezve. Mára a metropolis vidám, pezsgő hangulatot áraszt, ahol még a magas felhőkarcolók sem hatnak nyomasztóan az emberre.

Világhírű múzeumok, színházak, zenekarok és elsősorban a mindenütt jelenvaló blues és dzsessz az, amit a városban biztosan hallani, látni fogsz! Ha elfogadsz tőlünk egy jó tanácsot, a következő oldalakat még az utazás előtt a kedvencek közé mented! Talán épp azokra a programra akadsz majd rá általuk, amelyeket mindig is vágytál megnézni.

A város az USA egyik lefontosabb városaként világszerte ismert! Nem csak újító szellemű építészetéről, remek oktatási intézményeiről, de az ország közlekedésében játszott fontos szerepe miatt is. Az O’Hare repülőtérről a világ 300 városába indulnak légi járatok, és ugyancsak Chicagóban van az Amtrak vasúti és a Greyhound autóbusz-hálózat központja is.

Chicago leghíresebb sugárútja a Magnificent Mile, ahol az égbe törő épületek között sétálva egymás után fedezhetjük fel a világhírű márkaboltokat, apróbb butikokat, na és persze a remek éttermeket.

A Museum Campus Chicago legérdekesebb látnivalói közé tartozik, érdemes felkeresni már csak azért is, mert nem egy, nem kettő, hanem 3 múzeumot foglal magába! Egyrészt ott van az Adler Planetarium és Astronomy Museum, káprázatos csillagászati kiállítással, másrészt a Field Museum az egyedülálló természettudományi gyűjteményével. Végezetül pedig a John G. Sheed Aquarium múzeum, ahol számos állatfaj képviseli magát.

Ha másfajta szórakozásra fájna a fogunk, akkor a Navy Pier névre keresztelt helyet érdemes felkeresni. A sétány hatalmas óriáskerékkel, műjégpályával, mini-golf pályával és kis bazárokkal varázsolja el az utazókat.

Utazási okmányok

Az Egyesült Államokba történő utazáshoz érvényes útlevélre van szükség, amely a tartózkodás tervezett vége után még legalább hat hónapig érvényes. Az USA-ba való utazás előtt köteles vagy beszerezni a szükséges elektronikus engedélyeket. Tudd meg, hogy hogyan juthatsz ESTA engedélyhez (lépésről lépésre) ITT. Valamint felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy az utazásuk előtt tájékozódjanak a legális tartózkodás feltételeiről, valamint a belépés szabályairól.