Elárverezik Anglia legapróbb kastélyát

  • hírek
  • 2017.04.11
    14:19
  • travelo.hu
Ön is régóta vágyott egy saját kastélyra? Most itt az alkalom, hogy uralkodóként érezhesse magát egy ilyen rezidencián, nem is olyan magas árért cserébe - írja oldalán a Coventry Telegraph. Eladó sorba került ugyanis az a Warwickshire-ben található egészen apró paraméterekkel rendelkező kastély, amelyet a környékbeliek csak Molly’s Lodge-ként ismernek, és amelyet még az 1830-as évek Angliájában építettek.

A buja növényzettel ölelt, viktoriánus stílusban megálmodott épületet még Edward Blore tervezte, akit a Buckingham-palota bővítési munkálataival is megbíztak, mielőtt még királyi székhelynek nyilvánították volna. Az ingatlan különlegessége egyértelműen a belülről elegáns, kívülről masszív vár jellegű kinézete: a mészkőből épült saroktornyokkal, a rácsokkal bordázott ablakokkal, az üvegkazettás tölgyfa-ajtóval, és a piramis-formájú tetőszerkezettel.

A kastély alapterülete mindössze 72,7 négyzetméter, amelyhez egy 106,5 négyzetméteres udvar tartozik néhány négyzetméternyi pázsittal, zöldségkerttel, gyümölcsfákkal, és egy apró baromfiudvarral. Belül emeletre vezető kovácsoltvas-lépcsőket, gazdagon gépesített konyhát, és fagerendákkal díszített mennyezetű, beépített bútorokkal felszerelt két hálószobát is találunk.

A nappali ablakvonala félkörívben ívelt, egyik falán pedig dekoratív, kövekkel keretezett, viktoriánus öntöttvas kandalló igyekszik biztosítani az ódon hangulatot. A kis kastélyhoz egy melléképület is tartozik dolgozószobával, garázzsal és két lovas beállófülkével, ami anno a lóháton érkező vendégeknek készült.

A kastély kikiáltási ára 550 ezer angol font, mintegy kétszáz millió forint, de április 19-ig még várják a lehetőleg minél magasabb liciteket.