5 tipp, amivel felkészülhet az utazásra

  • úti tipp
  • 2020.08.06
    15:32
  • WIZZAIR SAJTÓKÖZLEMÉNY
Megtalálta az úticélját és a repülőjegyet is lefoglalta? A következő lépés, hogy minden készen álljon az indulásra. Gondolt arra, hogy digitális formában is magával viheti a jegyét? Gondoskodott arról, hogy poggyásza biztosan megfeleljen minden kritériumnak? 5 tippünkkel elkerülheti a váratlan kellemetlenséget az utazás során.

1. Tudta, hogy beszállókártyáját nemcsak kinyomtatott formában hozhatja magával? Végezze el az utasfelvételt a mobilalkalmazáson keresztül, és a beszállókártyáját a telefonján is elérheti és felhasználhatja! Reptéri utasfelvétel esetén a helyszínen kinyomtatják a beszállókártyáját, azonban ez extra költségekkel járhat.

2. Tájékozódjon az indulási és érkezi repülőterek megközelíthetőségéről, és esetleges speciális előírásairól! Javasolt a menetrendszerinti indulás előtt 2-3 órával kiérkezni a repülőtérre.

3. Előfordulhat, hogy kedvenc poggyásza nem felel meg a légitársaság előírásainak. Utazása előtt nézzen utána, mekkora méretű/súlyú csomagot vihet magával! Lehetősége van többletszolgáltatások megvásárlására, valamint arra, hogy többletpoggyászt adjon hozzá a foglalásához, mely az esetek többségében extra költségekkel járhat.

4. Minden bizonnyal Ön is hallott már arról, hogy a biztonsági alkalmazottak elvehetnek, kidobhatnak bizonyos dolgokat a reptéri ellenőrzésen. Fordítson figyelmet a különböző típusú poggyászokban szállítható tárgyakra és azok szállítási feltételeire, hogy Ön elkerülje az ilyen helyzeteket.

5. Indulás előtt bizonyosodjon meg róla, hogy minden szükséges, a személyi azonosságát igazoló okirat Önnél van. Amennyiben azt hamarosan meg kell újítania vagy további okiratokra van szüksége, gondoskodjon arról, hogy időben kézhez kapja azokat!