5 tipp, hogy könnyen eligazodjon a reptéren

  • úti tipp
  • 2020.08.06
    15:36
  • WIZZAIR SAJTÓKÖZLEMÉNY
Még a tapasztalt utazók is ütközhetnek nehézségekbe a repülőtéren. Néha a poggyász méretével, az utasfelvétellel vagy a beszállókapu megtalálásával is adódhatnak gondok. Pár hasznos tanács megfogadásával viszont bármilyen akadályt átugorhat! Íme 5 tipp, amivel könnyen kiismerheti magát a repülőtéren.

1. Akármennyire is jól ismeri a repülőteret, mindig javasolt a járatindulás előtt legalább 2 órával kiérkezni a repülőtérre. A repülőtéri folyamatok (pl. esetleges utasfelvétel, poggyászfeladás, biztonsági ellenőrzés, esetleges útlevél-ellenőrzés, beszálló kapuhoz történő eljutás) ugyanis több időt vehetnek igénybe, mint elsőre gondolnánk.

2. Ha a jegyfoglalást követően megbizonyosodott róla, hogy megfelelő méretű poggyászt ad fel és az előírásnak megfelelő tárgyakat visz magával, akkor már csak arra szükséges figyelnie, hogy megőrizze a poggyász feladásakor kapott azonosító szelvényt a csomagjai átvételéig.

3. Megesik, hogy a beszállókapu távolabb található, mint hinnénk. Tájékozódjon arról a biztonsági ellenőrzés után, hogy járatát mely beszállókapun keresztülérheti el, és mennyi idő alatt tudja megközelíteni azt!

4. Előfordulhat, hogy a vártnál később nyitják meg a beszállókaput vagy bizonyos nehézségek fennakadást okoznak járata indulásában. Mindig figyelje az utastájékoztató kijelzőket és hangosbemondókat, mert azok fontos információkat közölhetnek az Ön járatával kapcsolatban!

5. Talán meglepő lehet, de a beszállókaput nem a járat indulásával megegyező időpontban zárják, így amennyiben a beszállókapuhoz a zárást követően ér oda, lekésheti a járatát. Figyelje a kijelzőket és érkezzen pontosan!