EasyJet: a fedélzeti bőröndökért is fizetni kell februártól

  • hírek
  • 2020.12.07
    15:15
  • repjegykiraly.hu
Szigorítja a kézipoggyász-szabályzatát februártól az Easyjet légitársaság. A brit fapados eddig azzal igyekezett magát megkülönböztetni, hogy nem kért külön díjat a fedélzetre felvitt poggyászért. Jövő év február 10-étől azonban ez megváltozik. Csak az használhatja az ülések fölötti csomagtartót, aki fizet is ezért.

Megváltoztatja a kézipoggyászokra vonatkozó szabályzatát az Easyjet 2021. február 10-től. A jelenlegi szabályozás értelmében minden utas felszállhat a repülőre egy darab, maximum 56 x 45 x 25 centiméteres bőrönddel, amely éppen elfér a tároló rekeszekben. A jövőben azonban aki ilyen bőröndöt akar felvinni a fedélzetre, annak drágább jegyet kell vásárolnia, ez a felár 8 és 30 font között összeg lehet a járat hosszától függően.

Az Easyjet Plus kártyával rendelkező utasok és azok, akik a FLEXI tarifát vásárolják meg, magukkal vihetnek egy gurulós kabinbőröndöt, azonban a fedélzetre csak akkor vihetik azt magukkal, ha rendelkezésre áll elég hely. A légitársaság ezzel az intézkedéssel lényegében beállt a sorba a két európai ultra low-cost vállalat, a Ryanair és a Wizz Air után.

Az utasok egy része felháborodott, mások szerint viszont így legalább mindig minden csomag számára lesz elegendő hely az ülések fölötti rekeszekben. A légitársaság pedig kiemelte, hogy a kézipoggyászok maximális tömegét továbbra sem korlátozzák, csak a megadott méretkorlátba kell beleférnie az utasoknak.

Az Easyjet egyébként 7 brit fontért (körülbelül 2800 forint) kínál egy előre vagy a reptéren megvásárolható, Hands Free elnevezésű terméket, amellyel az utas a kabinbőröndjét feladhatja a járatra történő bejelentkezéskor, amit az érkezési repülőtéren a csomagfelvételnél kap vissza.

Legfrissebb