Vakáció Kubában: változnak a beutazási feltételek

  • hírek
  • 2021.01.04
    15:39
  • repjegykiraly.hu
Változnak a beutazási szabályok Kubában. 2021. január 1-jétől a Kubába érkezőknek rendelkezniük kell a kibocsátó ország illetékes hatósága által kiállított – és a Kubába történő érkezéskor 72 óránál nem régebbi – negatív koronavírus teszttel – olvasható a kubai nagykövetség honlapján.

Változnak a beutazási szabályok Kubában. 2021. január 1-jétől a Kubába érkezőknek – nemzetiségtől függetlenül – rendelkezniük kell egy 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus teszttel. A tesztről kétnyelvű – a tesztelést végző ország nyelvén, illetve angolul kiállított igazolást kell bemutatni az érkezéskor – írja az eturbonews.

Az új rendelkezés nem hatálytalanítja a jelenleg is érvényben lévő intézkedéseket, melyek értelmében az országba érkező turistáknak kötelező kitölteniük egy egészségügyi nyilatkozatot, a repülőtéren pedig PCR-tesztet végeznek az egészségügyi szakemberek. Ennek eredményéről 24 órán belül tájékoztatják az addig a szállásán tartózkodni köteles utazót – olvasható a konzuli szolgálat honlapján. Negatív eredmény esetén a turista elhagyhatja a szállását és szabadon mozoghat.

Kuba még július 1-jén döntött úgy, hogy kész újra megnyitni számos szigetét a turizmus előtt. Szeptemberben az első repülőgépek Kanadából érkeztek Cayo Coco-ba, ahol közel 30 all-inclusive üdülőhely található, de állandó kubai lakosság nincs. Az ország az utazók visszacsábításának az érdekében a nemzetközi látogatók számára érkezéskor ingyenes COVID-19 tesztet is kínál, de magának a kötelező biztosításnak a költsége már az utazót terheli.