Koronavírus tesztközpont nyílt Ferihegyen

  • úti tipp
  • 2021.01.04
    15:43
  • blog.repjegy.hu
Már a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is lehetőség van koronavírus-tesztelésre. A budapesti reptéren megnyílt tesztközpontban bárki igényelheti PCR- vagy antigén koronavírus gyorsteszt elvégzését.

A Budapest Airport és a Universal Medical Hub által kialakított 37 négyzetméteres tesztközpont a 2B Terminál érkezési szintjén, a mindenki által elérhető földi oldalon található. A szolgáltatás elsősorban a repülőtér érkező és induló utasai számára jelent nagy segítséget, de rajtuk kívül bárki más is igénybe veheti.

A teszteléshez nem kell előre időpontot foglalni, csupán előzetes online regisztráció szükséges, amelyet a https://bud.umedhub.com/ weboldalon lehet elvégezni. A tesztközpont előtti váróterületen a kötelező távolságtartás betartásával, sorban állás nélkül várakozhatnak a jelentkezők.

Az elvégzett PCR teszt eredményről a tesztet követő 24-48 órán belül elektronikus úton küldenek értesítést. Antigén gyorstesztek esetén a 15-20 perccel a tesztelés után, szintén e-mailben tájékoztatják a tesztelt személyt.

„Kiemelten fontos volt számunkra, hogy még az ünnepek előtt átadjuk a repülőtéri COVID tesztközpontot, gyors és biztonságos tesztelési lehetőséget kínálva mindenkinek, különös tekintettel az ünnepekre hazaérkező utasokra.” – nyilatkozta Dr. Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója.