Így készülj a következő utazásodra – Ötletek, tudnivalók az utazástervezéshez

  • úti tipp
  • 2021.02.08
    11:59
  • blog.szallas.hu
Az új típusú koronavírus – járvány rohamos terjedése miatt a magyar Kormány a 2020. november 11. – február 28. közötti időszakra vonatkozóan számos olyan tiltó rendelkezést hozott, amelyek nagyjából befagyasztották a hazai turizmust és vendéglátást, így lehetetlenné vált a hosszabb, szabadidős célú kikapcsolódás.

Mit tehet ilyenkor az utazni vágyó? Például számítógépet ragad, és teljes erőbedobással a következő utazás tervezésének szenteli magát. Most tippeket adunk, mit lehet csinálni járvány idején, és arra, hogyan készülj a várva – várt napra, amikor újranyit a világ.

Mit lehet csinálni a korlátozások idején?

Jó hír, hogy a sok megszorítás ellenére igenis vannak lehetőségek, hogy kiszakadjunk kicsit a fenekestül felfordult hétköznapokból. Megengedett, sőt, ajánlott is a szabadban való sportolás, hiszen ez nemcsak az immunrendszert erősíti, de hangulatunkra is nagyon jó hatással van.

Kirándulj, túrázz a családdal!

Szabad például kirándulni a velünk egy háztartásban élőkkel, s ha ezt parkokban, erdőkben tesszük, maszkot sem kell viselnünk. Persze ilyenkor is célszerű kerülni a nagy tömeget vonzó helyeket, de Magyarország minden szegletében találunk felfedeznivalót, túrautakat távol a tömegtől, ahonnan hazaérsz este nyolcra. Egy kis utazás a természet világába sose árt.

Visszavonhatatlanul itt a tél, tehát nyitnak a jégpályák. Ha te is ördögi ügyességgel siklasz a jégen, akkor készítsd fel a kedvenc korcsolyádat a 2020 – 21-es szezonra. Persze az is remek mulatság lesz, ha szánkózni vagy síelni indulsz. Idén érdemes olyan helyeket választanod, ahol kevesebben vannak. A külföldi utazás helyett, próbáld ki a magyarországi sípályák egyikét.

Utazás a jövőbe- készíts bakancslistát!

Álmodozni, tervezgetni nagyon jó dolog, egészen felvillanyozódik tőle az ember. Csak ülsz a kedvenc foteledben és kényelmesen böngészel a kismillió úti cél, látnivaló között, ahová még nem jutottál el. Fotókat nézegetsz, programlehetőségeket vadászol, eközben pedig ne felejtsd elmenteni magadnak azokat a szuper szállásajánlatokat is, melyekre közben rábukkansz. Mert az utazás nem tűnik el, csak átalakul!

1. Töltsd le a szallas.hu vadonatúj applikációját

Új alkalmazásunk segítségével egyszerűen tervezheted meg következő utazásodat 2021-re. Az applikációt a Google Play Áruházból és App Store-ból egyaránt ingyenesen letöltheted.

Lesz majd a listádon hegy, völgy, vízpart, fesztivál és múzeum, bortúra, várromok és még százféle dolog, attól függően, hogy egyéni, páros vagy családi utazást tervezel majd.

2. Utazás a kreativitás világába!

Kitehetsz a falra egy hatalmas térképet, melyen bejelölheted azokat a helyeket, melyeket kinéztél magadnak. Ez még szobadekorációként is jól mutat, és biztosan jókedvre derít. Vagy le is festheted, hová szeretnél eljutni.

Ne habozz, ragadj internetet és máris kezdj hozzá a tervezéshez! Ne feledd, a szallas.hu óriási kínálata most is vár a legjobb belföldi és külföldi szállásokkal, vonzó programokkal és szuper kedvezményekkel.