Kína 2022 tavaszán oldhatja fel a nemzetközi utazási korlátozásokat

  • hírek
  • 2021.04.26
    15:39
  • repjegykiraly.hu
Kína csak 2022 tavaszán oldhatja fel a nemzetközi utazások korlátozásait, illetve a külföldről történő beutazásra vonatkozó korlátozásokat.

Egyelőre a lakosság kevesebb mint tíz százalékát oltották be eddig Kínában, az ország idén júniusra érheti el, hogy az 1,4 milliárdos lakosság 40 százaléka megkapja a koronavírus elleni vakcinát. A kórokozó belföldi terjedését, mint mondták, ellenőrzés alatt tartják. Hatékonyan szűrik a külföldről behurcolt eseteket, illetve számolják fel a fertőzési láncokat. A nemzetközi utazásokat, illetve a külföldről történő beutazást érintő korlátozásokat azonban csak akkor törölhetik majd el, ha az átoltottság eléri a 70-80 százalékot. A mostani oltási sebességgel ezt 2022 tavaszán érheti el az ország.

Ezt megelőzően is lehetnek azonban olyan országok, amelyekkel kölcsönösen elismerik a másik állam által kiadott immunitásigazolást. Emellett létrejöhetnek úgynevezett utazási buborékok is, amely azt jelenti, hogy két ország szabaddá teheti az egymás közötti utazást, ha a fertőzés kockázata vagy az átoltottság alapján kölcsönösen úgy ítélik meg. Ausztrália és Új-Zéland között ilyen április 19-től jöhet létre.