Ukrajnával is megállapodtunk az oltási igazolások kölcsönös elfogadásáról

  • hírek
  • 2021.06.14
    12:30
  • repjegykiraly.hu
Ukrajnával is megállapodott a kormány az oltási igazolások kölcsönös elfogadásáról. Péntektől szabadon, teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak a koronavírus ellen már beoltott ukrán és magyar állampolgárok a két ország között, függetlenül attól, hogy milyen oltóanyagot kaptak.

Ukrajnával is megállapodtunk az oltási igazolások kölcsönös elfogadásáról. Péntektől szabadon, azaz teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak a koronavírus ellen már beoltott ukrán és magyar állampolgárok a két ország között, függetlenül attól, hogy milyen oltóanyagot kaptak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön azt nyilatkozta: lezárultak az Ukrajnával folytatott tárgyalások, a két ország a megállapodás értelmében elismeri egymás védettségi igazolványait. A miniszter emlékeztetett: a kormány hetek óta tárgyalásokat folytat több országgal arról, hogy tegyék lehetővé a beoltott állampolgároknak az utazást. Reményei szerint a következő hetekben újabb megállapodások születhetnek; azokról a tárgyalások lezárulása után tájékoztatást adnak.

Korábban már több országgal született megállapodás az oltási igazolványok kölcsönös elismeréséről. Albánia és Marokkó mellett Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Georgia, Horvátország, Moldova, Mongólia, Montenegró, Szerbia, Szlovénia és Törökország is elfogadja a magyar védettségi igazolványt.