A világ 10 legjobb légitársasága 2021-ben

  • hírek
  • 2021.08.24
    15:46
  • repjegy.hu
Az Airline Ratings idén is kiosztotta éves díjait, illetve megszavazta az év TOP10 légitársaságát. Íme a lista.

Az Airline Ratings csapata minden évben nyilvánosságra hozza, hogy összehasonlító elemzésükben mely légitársaságok számítanak kiemelkedőnek az adott évben. Nem volt ez másként 2021-ben sem. Íme, a különböző szempontok alapján értékelt légitársaságok első 10 helyezettje.

10. British Airways

A TOP10-es lista utolsó helyén a British Airways található, amely így sem szomorkodhat, hiszen évtizedek óta tagja ennek az illusztris társaságnak, köszönhetően kategóriagyőztes termékeinek és innovációinak.

9. EVA Air

Tajvan vezető légitársasága, az EVA Air idén a kilencedik helyet kaparintotta meg magának. A magánkézben lévő társaság régóta ismert prémium szolgáltatásairól és biztonságáról.

8. United Airlines

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb légitársaságaként a United Airlines nem kisebb vállalásba vágta a fejszéjét, mintsem, hogy flottáját szuperszonikus, szubszonikus és elektromos repülőgépekkel fiatalítsa meg, ezzel is nagyobb hangsúlyt fektetve az ökotechnológia fontosságára. Ez idén a 8. helyre volt elég.

7. Virgin Atlantic

A Richard Branson által alapított Virgin Atlantic mindig is ismert volt arról, hogy az extravagáns üzletember nagyratörő innovációit beépítse annak üzlet politikájába. Így a légitársaság a folyamatos újítások egyik élharcosává vált, persze nem kisebb szerepet szánva az utasok kényelemére is.

6. Cathay Pacific Airways

A 6. helyre beférkőző Cathay Pacific a világ légitársaságai közül az egyik legszínvonalasabb a szolgáltatások, a biztonság és a kényelem tekintetében. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mintsem, hogy az elmúlt évtizedekben több rangos díjat is bezsebelhetett a légitársaság, köztük a 2016-os legjobb ázsiai-csendes-óceániai légitársaság címét.

5. Emirates

Az 5. helyen lévő Emirates légitársaságot talán senkinek sem kell bemutatni. Magas szintű kényelem, biztonság és széleskörű szolgáltatási csomag vár mindenkire, aki az Emirates gépeire vált jegyet. Nem is beszélve az idén bevezetésre került prémium turistaosztályukról, ami az iparági sztenderdek alapján a legjobbnak tartanak kategóriájában.

4. Qantas Airways

Ausztrália kedvenc légitársasága, a Qantas Airways idén épp, hogy csak lemaradt a dobogóról, de így is előkelő helyen végeztek. A negyedik helyet a rendkívül nehéz Covid-járvány idején nyújtott pénzügyi teljesítményükért sikerült megszerezniük, miközben külön díjazban is részesültek. A legjobb váróterem és a legjobb belföldi szolgáltatás díjait is elnyerték.

3. Singapore Airlines

A dobogó alsó fokán „szerénykedő” szingapúri légitársaságra sokan mondják azt, hogy élmény velük a repülés. És hogy miért? Szélesebb, dönthető ülések, nagyobb lábtér, saját karfa és lábtartó jellemzi a prémium turista osztályon lévő üléseket, míg a business osztályon egyenesen egy 198 centi hosszú ággyá alakítható át az ülés.

2. Air New Zealand

Innováció és vezető iparági szerep. Ez jellemzi a második helyen lévő Air New Zealand légitársaságot, mely minden évben előkelő helyen végezz a díjazottak listáján.

1. Qatar Airways

A dobogó legfelső fokára a Qatar Airways léphetett fel. Első helyüket az utastér innovációnak és a koronavírus-világjárvány ellen tett erőfeszítéseiknek köszönhetik.

A légitársaság számos iparági kezdeményezésben volt az elsők közt az elmúlt évben. Például az elsők közt feleltek meg a Nemzetközi Légi Szállítási (IATA) IOSA biztonsági auditján, de elsőként végezték el a COVID-auditot is, mely mindenben megfelelt az AirlineRatings és a Skytrax által előírt követelményeknek. A IATA által fejlesztett Covid Safe Travel Pass-t is ők vezették be először járataikon próba jelleggel.

Nyitókép: Nick Fewings on Unsplash