Spanyolország 31 millió külföldi turistát fogadott tavaly

Spanyolország 31,1 millió külföldi turistát fogadott tavaly, 12,2 millióval többet, mint egy évvel korábban - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE).

A spanyol turisztikai adatok javultak a múlt évben 2020-hoz viszonyítva, amely az ágazat eddigi legrosszabb évének számít a koronavírus-járvány berobbanása miatt.

Az utazási korlátozások azonban 2021-ben sem tették lehetővé, hogy a szektor megközelítse a pandémia előtti eredményét, amikor ráadásul Spanyolország turisztikai rekordot ért el. 2019-ben 83,7 millió külföldi turista választotta úti céljául a dél-európai országot.

A statisztikai hivatal jelentése szerint tavaly a belföldi turizmus volt aktívabb az országban, néhány helyen a járvány előtti szintet is meghaladta a látogatószám, de mindez nem pótolta a nemzetközi turizmus kiesését, amely az ágazat bevételeinek kétharmadát adja.

Barcelona / Fotó: Aleksandar Pasaric - PexelsBarcelona / Fotó: Aleksandar Pasaric - Pexels

A Spanyolországba érkező turisták 34,8 milliárd eurót költöttek tavaly, míg 2020-ban 19,7 milliárd eurót, 2019-ben pedig 92 milliárd eurót.

A múlt évben Franciaországból érkeztek a legtöbben, 5,8 millióan, míg Németországból 5,2 millióan, Nagy-Britanniából 4,3 millióan utaztak Spanyolországba. A járvány előtt évről-évre a brit turisták voltak legnagyobb számban, 2019-ben 18 millióan.

Az úti célok listáján a Baleár-szigetek végzett az élen 6,3 millió külföldi turistával, amelyet Katalónia 5,8 millió és a Kanári-szigetek 5,3 millió látogatóval követ.

Legfrissebb