Utazási voucherekkel várja Nyugat-Ausztrália a beoltott utazókat

  • külföld
  • 2022.03.03
    15:06
  • turizmus.com
A két oltással rendelkező külföldi turisták február 21. óta léphetnek be újra Ausztrália területére. Utolsó tagállamként holnaptól, március 3-tól Nyugat-Ausztrália is megnyitja a határait. Innentől kezdve az oltott látogatók az ország összes régióját beutazhatják.

Amint holnap megkezdődik a karanténmentes utazás, várhatóan csak a perthi repülőtérre két nap alatt mintegy 8000 utazó érkezik majd. Körülbelül egynegyedük a Dubajból, Szingapúrból, Dohából, Kuala Lumpurból és Aucklandből induló járatokkal érkezik. A fennmaradó utasok az Ausztrália többi tájáról közel 40 járattal érkeznek majd – írja az ABC News.

A nyitás örömére – és hogy segítse a régió turisztikai fellendülését a több mint 700 napos zárás után –, a Western Australia (WA) turisztikai hivatal több mint 500 000 dollár értékben oszt szét utazási utalványokat.

Ezeket a tagállam legnépszerűbb turisztikai látnivalóihoz használhatják fel a nemzetközi utazók. Az utalványokat a perthi repülőtéren adják át az érkező utasoknak, arra ösztönözve őket, hogy támogassák a helyi turisztikai szolgáltatókat látogatásuk során – számolt be róla a Perth Now.

Fotó: Dan Freeman / UnsplashFotó: Dan Freeman / Unsplash

A Tourism WA 3400 darab "Ajándék Nyugat-Ausztráliából" csomagot oszt majd ki: Ezek két személyre szóló, 150 és 2200 dollár közötti értékű utalványok egy háromnapos Margaret River-i túrára. Akik megkapják a vouchereket, többek között úszhatnak delfinekkel, ejtőernyőzhetnek a Rottnest-szigeten és kirándulhatnak a Pinnacles-hegységben is.

A Tourism WA ezen kívül 200 plüss quokkát, vagyis kurtafarkú kengurut is átad a Qantasnak, amelyeket a Sydneyből és Melbourne-ből érkező első járatokon osztanak szét, így népszerűsítve a Rottnest-szigetet és "a világ legboldogabb állatát" a Nyugat-Ausztráliába érkezők körében.

Roger Cook turisztikai miniszter szerint az utalványokkal nemcsak az utazók járnak jól, hanem a turisztikai szolgáltatók is, akiket reklámoznak az akcióval. "Ezek az utalványok arra ösztönzik majd az első érkezőket, hogy fedezzék fel a lenyűgöző tengerpartokat, ételeinket és borainkat, az egyedülálló művészetet és kultúrát, valamint az ausztrál őslakosok történelmét" – mondta.