Bali eltörli a karantént a kétszer oltottak számára

  • külföld
  • 2022.03.03
    15:10
  • turizmus.com
Március 14-től újra karantén nélkül lesz látogatható az indonéz sziget a kétszer oltottak számára.

Indonézia jelenleg több ország, közte Magyarország állampolgárai esetén lehetővé teszi Balira a közvetlen nemzetközi járattal oda érkezők számára a turisztikai célú beutazásokat. Ehhez előzetes online vízumigénylés szükséges, ami maximum 30 napig érvényes. A látogatóknak a harmadik oltás igazolása esetén három napot, e nélkül öt napot szállodai karanténban kell tölteniük.

Az RTL tudósítása szerint néhány hete Balin is csökken a fertőzések száma, ezért döntöttek a könnyítés mellett. Március közepétől elegendő lesz a két oltás felmutatása is, valamint két negatív PCR-teszt, az egyik az érkezés után, a másik pedig a harmadik napon, karanténkötelezettség pedig nem fogja terhelni a látogatókat.

Bali rá van utalva a turizmusra, amely 2020 áprilisa óta teljesen padlón van. 2019-ben még több mint hatmillió turista érkezett a templomairól, rizsföldjeiről és tengerpartjairól ismert szigetre.

2021-ben ezzel szemben a beutazási korlátozások és a lezárt nemzetközi repülőtér miatt mindössze 45 külföldi turistát fogadott a sziget, akik szinte mind a magánjachtjaikon érkeztek.

A régióban sokáig Indonéziát sújtotta a leginkább a koronavírus-járvány, a 270 millió lakosú országban idáig mintegy 5,5 millió megbetegedést regisztráltak és több mint 148 ezren haltak meg a fertőzés következtében.