Ázsiában bővít az Emirates: új járatok Sanghajba, Pekingbe és Hongkongba

  • úti tipp
  • 2023.01.25
    15:34
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Miután Kína ismét megnyitotta határait és enyhítette a koronavírussal kapcsolatos beutazási korlátozásait, az Emirates a közelgő Holdújév előtt, az élénkülő utazási igényekre reagálva növeli járatainak számát Ázsia több részén.

Újrainduló kínai járatok

Az Emirates közel húsz éve repül Kínába, és az elmúlt két évtized alatt több komoly stratégiai partnerséget kialakítva, sikeresen alapozta meg jelenlétét az országban. Így a China Southern légitársasággal partnerségben jelenleg 24 kínai belföldi pontra kínál összeköttetést az utazóknak Guangzhou, Peking és Shanghaj városain keresztül. A légitársaság most új járatokat jelentett be:

  • Sanghaj – az utasforgalom 2023. január 20-tól indul újra, heti kétszeri Emirates járattal, amely március 1-jétől fokozatosan napi járattá bővül.
  • Guangzhou – jelenleg heti négyszer közlekedik non-stop Emirates-járat Dubajból Guangzhou-ba, és hetente négy másik járat közlekedik Guangzhou-ból Bangkokon keresztül Dubaiba. 2023. február 1-jétől ezek a járatok napi rendszerességgel, non-stop járatként közlekednek, melyet az Emirates A380-as óriásgépe szolgál ki.
  • Peking – Az Emirates háromosztályos Boeing 777-300ER repülőgéppel üzemeltetett járata 2023. március 15-től naponta non-stop járatként üzemel majd Kína fővárosába.

Fotó: Bernd Dittrich on UnsplashFotó: Bernd Dittrich on Unsplash

Ezzel a légitársaság összesen heti 21 járatra növeli kapacitását a térségben, ami nagyobb választékot és rugalmasságot biztosít az üzleti és szabadidős utazók számára, hozzájárulva Kína turizmusának felélénküléséhez.

Járatbővítés Hongkongban

A világjárvány ideje alatt az Emirates kiemelten támogatta a Hongkongot azáltal, hogy fenntartotta a kereskedelmi kapcsolatokat a metropolisz és a hálózatán belüli más stratégiai piacok között.

  • Az Emirates 2023. március 29-től már naponta repül non-stop járattal Hongkongba Dubajból, ami kiegészíti a Dubajból Bangkokon keresztül Hongkongba közlekedő, már meglévő napi járatát, heti 14-re növelve a légitársaság járatainak számát az útvonalon.

Az Emirates emellett, a többek között a Cathay Pacific és a HongKong Airlines légitársaságokkal kötött megállapodásai révén Hongkongon kívül, további célállomásokra is összeköttetést biztosít az utazók számára.