European Best Destination 2023 – Veszprém a TOP10-ben

  • itthon
  • 2023.02.15
    13:43
  • SAJTÓKÖZLEMÉNY
Veszprém az előkelő 7. helyezést nyerte el a European Best Destinations 2023 versenyében és első helyen szerepel Európa legjobb családbarát városi desztinációi között.

2009 óta minden évben megméretteti magát Európa 20 turisztikai desztinációja a European Best Destination közönségszavazáson, hogy a utazók véleményére bízva magukat kiderítsék, melyik város érdemes a „legjobb úti cél” címre. A megmérettetésen 2019-ben Budapest, 2020-ban pedig Hévíz képviselte hazánkat.

Veszprém jelentős kulturális vonzereje, a város történelmi örökségének gazdagsága, továbbá a 2023-as évre elnyert Európa Kulturális Fővárosa cím már feltette „a királynék városát” az egyedi európai desztinációk térképére. A város nemzetközi népszerűségét tovább erősíti a European Best Destinations 2023 megmérettetésen elért kitűnő eredmény.

A jeles versenyben már a részvétel is nagy jelentőségű Veszprém számára, hiszen olyan népszerű desztinációkkal szállt ringbe, mint London, Bécs, Athén, Koppenhága és Prága.

A február 10-én lezárult „European Best Destination 2023” szavazás során több mint 700.000 szavazat érkezett, 178 országból, Európa legjobb úti céljaira. Városunkra a hazai voksokon túl sok szavazat érkezett angol, amerikai, francia és ír utazóktól. Ez egyértelműen bizonyítja, hogy Veszprém előkelő helyen szerepel e nemzetek turisztikai célpontjai között is.

A szavazás lezártával 2023-ban Veszprém büszkén viselheti a European Best Destinations megtisztelő címet valamint a „Best Family City Breaks in Europe #1” kitüntető helyezést is, azaz Európa legjobb családbarát városi desztinációja.

A pályázatot írta és menedzselte a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft.