Budapestre figyel a világ egyik vezető turisztikai magazinja

  • hírek
  • 2024.01.16
    20:32
  • MTÜ sajtóközlemény
A világ legjobb úti céljai közé sorolta Budapestet a Condé Nast Traveler, az egyik vezető nemzetközi utazási médium év végi ajánlásában. A rangos elismerés azért is fontos, mert így a magyar főváros még nagyobb népszerűségre tehet szert a külföldiek körében.

Idén Magyarország fővárosa is bekerült a világ 24 legkiemelkedőbb látnivalóit felsorakoztató Condé Nast Traveler év végén megjelentetett listájára, amely a világ különböző helyein élő újságírók közreműködésével készül. Budapest olyan úti célok mellett szerepel, mint Francia Polinézia, Mauritius vagy épp az Ausztráliában található Kimberley-régió. Továbbá a 24-es keretben Budapesten kívül csak 3 további európai desztináció szerepel: a görögországi Kükládok, Koszovó és az Egyesült Királyság Yorkshire-régiója.

Az ajánlásban kiemelik a magyar fővárosra jellemző egyedi építészeti stílusokat, termálfürdőket, és többek között olyan turisztikai attrakciókat állítanak fókuszba, mint a Lánchíd, a Magyar Zene Háza és a Nemzeti Atlétikai Központ.

Magyarországra nem először figyel fel a világsajtó. Tavaly Budapest előkelő helyen szerepelt a Time magazin ajánlott úti céljainak listáján. A brit Mirror magazin hasábjain pedig Európa legjobb fürdői között kapott helyet a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, valamint a Hévízi-tó. Tokajt pedig a világ legjobb kiemelt települései közé választotta az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO). Ezek az elismerések és ajánlások hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a korábbiaknál is több turista látogasson el a magyar fővárosba.


A 1909-ben alapított Condé Nast egy világszerte ismert média- és kiadóvállalat, melynek központja New Yorkban található. A vállalat portfóliójába tartozik többek között a Vogue, a Vanity Fair, a GQ, The New Yorker, valamint a Condé Nast Traveler utazási magazin is, melyet éves szinten online 365 millióan, nyomtatott kiadását pedig 65 millióan olvassák.