Rekord részvétellel zárult az idei Idegenvezetők világnapja

  • itthon
  • 2024.03.01
    16:52
  • MTI
Rekord részvétellel zárult az idei Idegenvezetők világnapja, a turisztikai programsorozat keretében a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) több mint két évtizede viszi közel az érdeklődőket a főváros értékeihez és rejtett kincseihez.

A BKIK szerdán az MTI-vel közölte: február 21-25. között tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indultak Budapest különböző pontjain. Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából a főváros idegenvezetői évről évre ingyenes vagy kedvezményes városvezetésekre invitálják az érdeklődőket.

Idén a BKIK által szervezett 120 gyalogos túrán több mint 2 ezren vettek részt, míg a további 25 buszos és a 9 hajós városnéző program, valamint a 4 helytörténeti villamosjárat mintegy 2 ezer turistát vonzott, így összesen közel 5 ezer résztvevő ismerhette meg a főváros és környéke nevezetességeit. A programban részt vettek vidéki települések is, így voltak vezetett séták Érden, Gödöllőn, Vácon és Noszvajon is.

A BKIK minden évben bemutat valamilyen kereskedelmi vagy ipartörténeti különlegességet is. Idén a Csepel Művek egykori területére vezettek túrát, ahol többek között a BUBI kerékpárok gyártási titkaiba pillanthattak be a résztvevők.

A kamara a városnéző túrák vezetésébe bevonta az idegenforgalmi szakembereket képző intézményeket is, így a BKSZC Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, a BGSZC Pesterzsébeti Technikum, a BZSH Külkereskedelmi Technikum, a FOCUS Szakképző Iskola, Technikum és Oktatóközpont, valamint a SZÁMALK-Szalézi Technikum és Szakgimnázium szakoktatóit és tanulóit is, akik a turizmus-vendéglátás szektor szakember-utánpótlásáról gondoskodnak.

Legfrissebb