A kokárdát bikinire cseréljük a március 15-ei hosszú hétvégén

 • hírek
 • 2024.03.07
  11:04
 • szallas.hu
Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalaegerszeg a közelgő hosszú hétvége legkeresettebb úti céljai a magyarok körében a Szallas.hu foglalási adatai szerint. A legtöbb vendégéjszakából Észak-Magyarország, Nyugat-Dunántúl és a Balaton részesül. Kihasználják a vendégek a hosszú hétvégét, az átlagos foglalási hossz 2 éjszaka.

Továbbra is a wellness hódít: nagy történelmi és fürdővárosok a legkeresettebb úti célok a március 15-ei hosszú hétvégén. Eger, Budapest, Pécs, Gyula és Zalakaros vezetik foglalási darabszám alapján a Szallas.hu toplistáját, amire még Szeged, Hajdúszoboszló, Hévíz, Sárvár és Siófok került fel. A legtöbb vendégéjszakából a jelenlegi adatok alapján Eger, Gyula, Pécs, Zalakaros és Budapest részesül. Régiók tekintetében mind a foglalási darabszámokat, mind a vendégéjszakákat illetően Észak-Magyarország, Nyugat-Dunántúl és a Balaton a nyerő. Még mindig érződik, hogy a pihenés, rekreáció mozgatja a vendégek zömét: a foglalások közel 40 százaléka szól wellness-szálláshelyre, és a vendégek több mint harmada hotelt választott.

A Szallas.hu összesített bruttó szobaár bevétele alapján az egy főre eső éjszakánkénti átlagár 15 ezer forint, ami közel 9 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, igaz, előző évben nem hozott hosszú hétvégét március 15.

Dübörögnek az utolsó pillanatos hosszú hétvégi foglalások

Eddig a tavaszi hosszú hétvégék közül az előfoglalások alapján a négynapos húsvét tűnt keresettebbnek, viszont jelenleg az utolsó pillanatos foglalások miatt a március 15-i hosszú hétvége is éppoly népszerű. Aki még nem foglalt, talál szabad szállást a közelgő hosszú hétvégére: a Szallas.hu belföldi kínálatának ötöde még elérhető. A húsvéti időszakra is még kb. hasonló arányban elérhetők a szabad szálláshelyek.

Top 10 belföldi úti cél a magyarok körében a március 15-ei hosszú hétvégén a Szallas.hu-n leadott foglalási darabszámok alapján:

 1. Eger
 2. Budapest
 3. Pécs
 4. Gyula
 5. Zalakaros
 6. Szeged
 7. Hajdúszoboszló
 8. Hévíz
 9. Sárvár
 10. Siófok

A legnépszerűbb belföldi úti célok a március 15-ei hosszú hétvégén a magyarok körében a Szallas.hu adatai alapján, vendégéjszakaszám szerint:

 1. Eger
 2. Gyula
 3. Pécs
 4. Zalakaros
 5. Budapest
 6. Hajdúszoboszló
 7. Szeged
 8. Hévíz
 9. Siófok
 10. Sárvár

A Szallas.hu belföldi szállásfoglalásainak eloszlása szállástípusonként a magyarok körében a március 15-ei hosszú hétvégén:

 • hotel: 35%
 • apartman: 26%
 • vendégház: 22%
 • panzió: 13%
 • egyéb: 4%
Legfrissebb