Sűrűbben közlekednek a Tihanybuszok a nyári szünetben

  • hírek
  • 2024.06.26
    14:55
  • sajtóközlemény
Új Volánbusz-járatok segítik az eljutást Balatonfüred és Tihany között a nyári tanítási szünetben a hétvégéken. A menetrendi fejlesztésnek köszönhetően 2024. június 22-től szombaton és vasárnap 9 és 18 óra között már félóránként indulnak a körjáratok Balatonfüred és a félsziget között.

Tihany a legjelentősebb település a Balaton partján, amely nem érhető el vasúttal. A „kincses félszigetet” közösségi közlekedéssel Balatonfüred vasútállomáson történő átszállással, többnyire a 7355-ös autóbuszokkal lehet megközelíteni, amelyek két irányból kerülik meg Tihanyt. A tihanyi Bencés Apátság a postánál lévő megállótól gyalogosan érhető el.

A Volánbusz 2022 nyarától még egyszerűbb, átláthatóbb, a jelenlegieket kiegészítő információkat nyújtó utastájékoztatási felületeket biztosít a Balatonfüred és Tihany között utazóknak, az autóbuszjáratok pedig a Tihanybusz nevet és logót viselik.

Idén a nyári tanítási szünetben, a hétvégi időszakban új Tihanybusz-járatok segítik az eljutást, így 9 és 18 óra között már félóránként indulnak az autóbuszok. Budapest felől Tihany kétóránként elérhető a Kék Hullám expresszvonatokhoz csatlakozó Tihanybuszokkal.

A menetrend, térkép és a vasúti csatlakozások a Volánbusz honlapján érhetők el.

Legfrissebb