Séta Azori szigetein

  • külföld
  • 2017.05.01
    16:11
  • repjegy.hu
A Portugáliához tartozó Azori-szigetekre kevesen gondolnak először, mikor utazást terveznek, pedig igazán gyönyörű helyet takar. Elsősorban azoknak ajánljuk, akik a természetben szeretnének minél több időt tölteni és minden nap újabb és újabb kalandokat átélni.

A közigazgatási központként szolgáló Ponta Delgada a legnagyobb és legnépesebb sziget, São Miguel dél-nyugati partján helyezkedik el és tökéletes kiindulópont a felfedező túrákra. A vulkanikus eredetnek köszönhető természeti képződmények közül a leghíresebb a Lagoa das Sete Cidades, amelynek két, iker fele, a Kék és a Zöld tó arról kapták a nevüket, ahogyan visszaverik a napfényt. Ugyancsak lenyűgöző a Lagoa do Fogo, azaz a Tűz lagúnájának is nevezett krátertó.

A buja természet bejárása mellett a városban is érdemes körülnézni, például a São Bras erődöt a partvonalon vagy körbe sétálni São Sebastião nevű negyedet. Rengeteg templomot is találhatunk, hiszen az itt élők életében különösen nagy szerepet játszik a vallásosság, amelynek évente több ünnepséget is szerveznek, például Mosteirosban. Utóbbi helyen lehetőségünk van önfeledten pihenni, elterülni a fekete homokos tengerparton és megmártózni az Atlanti-óceánban.

Érdemes ellátogatnunk a São Miguel keleti részén található Furnasba is, ahol a vulkáni tevékenységek miatt rengeteg gejzír és a termálfürdő. Utóbbiak közül elsősorban a legnagyobbat, a kráter közepén elhelyezkedő Terra Nostra Gardent ajánljuk.

Bármerre is járjunk, igazán nem csalódhatunk São Miguelben, amelyet Zöld szigetként is emlegetnek – de annyira zöld, amelyhez hasonlót a szemünk még nem látott. Olyankor érdemes idejönni, amikor el akarunk vonulni a világ zajától és a lehető legteljesebb nyugalomra vágyunk.

Az Azori-szigeteket tavasztól őszig érdemes meglátogatni, de a legszebb látványban májusban lehet részünk. Ekkor virágzanak ugyanis a gyönyörű hortenziák, amik miatt érdemes átugrani a „Kék szigetre”, Faialra. Nem is tudunk mást hozzáfűzni: a saját szemével kell látnia!

Legfrissebb