Nyaralás a legzöldebb görög szigeten - Korfu!

  • külföld
  • 2017.05.07
    18:14
  • repjegykiraly.hu/repjegy.hu
A rengeteg nehézség után, a fáradt Odüsszeusz hajótörést szenvedett a mai Korfu szigetén. A legzöldebb szigetként is emlegetett Korfu, remek adottságokkal rendelkezik. Hihetetlenül gyönyörű a táj, a helyiek nagyon szívélyesek, büszke történelemmel és sok látnivalóval csábítja a turistákat. Bár sokak igazi kedvencévé vált, a sziget a mai napig kínál kellemes "búvóhelyeket" a nyüzsgés elől.

A Jón-tengerből kiemelkedő Korfu egy tipikus nyaralóhely: az emberek elsősorban a meleg hónapokban keresik fel, hogy aktívan, azaz semmit sem téve pihenjenek. Ugyanakkor mást is tartogat a sziget, így ha két napozás között nekiállunk felderíteni, kellemes meglepetésekben lehet részünk.

A sziget több hatalmi játszmának is áldozata volt, a görög mellett olasz, török és brit befolyás alatt is állt. A védővárak maradványait ma is megtaláljuk Korfun, óvárosát nem véletlenül nyilvánította a UNESCO a Világörökség részének: a keskeny, kanyargós utcákkal és sikátorokkal elválasztott, árkádos épületek között élmény sétálni és bolyongani. Kicsit olyan, mintha mi magunk is a múltban járnánk és egy ilyen kikapcsolódás különösen jóleshet egy-két napnyi kiadós strandolás után. Ugyanakkor már azt is előre érdemes kitalálni, pontosan hol szeretnénk fürdőzni. Keressük a kék zászlóval megjelölt strandokat, ez ugyanis azt jelenti, hogyan tiszta vízű partszakaszt találtunk.

Ha már Görögországban, ráadásul egy szigeten járunk, szinte kötelezőnek mondható, hogy kipróbáljuk a tenger gyümölcseit is, amikből bőven válogathatunk különböző éttermekben. Az autentikus élményt az adja, ha egy kisebb helyi tavernába ülünk be, ahol általában nincsen étlap, a tulajdonos megmutatja nekünk, éppen mit főz és ha kedvünkre való, ottmaradunk ebédre vagy vacsorára. A finomságokat pedig leöblíthetjük egy Koum Quattal, a Korfun előállított likőrrel.

Akik pedig az éjszakákat is ki szeretnék élvezni, azoknak Kavosz és Sidari ajánlott, amik gyakorlatilag a sziget „bulinegyedét" teszik ki. Nekünk, magyaroknak különösen érdemes ellátogatnunk az Achilleion palotába, amely Erzsébet királyné kedvence volt. Amint megpillantjuk, rögtön érthetővé válik, miért szeretett annyira idejárni Sisi: már maga a park is gyönyörűen kialakított, több szobor is díszíti. A múzeumként funkcionáló épületet sok turista veszi célba, de megéri „átverekedni" magunkat a tömegen, hiszen belül is régi fényében tündöklő freskókat nézhetünk meg.

Időjárás

Az átlagos napi hőmérséklet májusban olyan 23-20 °C körüli és az éjszakák folyamán sem csökken 14 °C alá. Nem éppen trópusi időjárás, de elmenekülni a hideg elől, szinte tökéletes! A tenger hőmérséklete eléri a 21 °C-ot.

Hasznos infó

Ne a turistáktól zsúfolt partokat keresd, hanem a kevésbé ismertek felé vedd az irányt. Ajánljuk a Choro, Korission, Avlaki, Pagi, Mega és Georgios strandokat.

Legfrissebb