Mini kontinens Afrika mellett

  • szállás
  • 2017.05.07
    18:22
  • repjegy.hu
Gran Canaria a Kanári szigetek névadó tagja. Az Afrika partjaitól kb. 200 km-re található szigetet „kis kontinensnek" is hívják, az egyedülálló, hihetetlen változatosságú természeti szépségei miatt. Egy Gran Canaria-i utazás alatt felfedezheti az európai, ázsiai, amerikai állat- és növényvilág gazdagságát is.

Ha strandolni szeretne, akkor egy Gran Canaria-i utazással könnyen megteheti. A sziget 230 km tengerparttal rendelkezik, ebből 60 km strand. Gran Canaria tengerpartja több mint 230 kilométer, ebből 60 a strandoké. Maspalomas lágyan hullámzó homokdűnéi vagy a Playa del Inglés végtelensége a déli partra vonzzák a nap és a tenger szerelmeseit. Aki csendes strandolásra vágyik, vegye az irányt a San Agustin és Amadores strandjai felé, még mindig a déli parton.

A tengerben természetesen nem csupán fürödni lehet, Gran Canariára sokan utaznak azért, hogy szörföljenek. Ma már nem csak a színes szörfvitorlák hasítanak, hanem igazi kite-szörf központtá vált a sziget, azaz a szörfösök egy ernyő segítségével vontatják magukat a passzát szélben. Aki nem ismeri a szörfözés e formáját, de kipróbálná, vegyen részt Gran Canaria kite szörf iskoláinak egyik tanfolyamán.

Ha Gran Canariára utazik, rá fog jönni, hogy az egyik kedvenc ételük a tapas. Ezt általában este 9-11 között, vacsora előtt fogyasztják, és mellé bort, sört, vagy sherryt isznak. A tapas általában többféle, igen erősen ízesített tengeri falatokból, esetleg húsból, és kolbászból áll. A tortilla de patata, vagy gyakran csak tortillának hívják, szintén igen elterjedt. Ha nyáron utazik Gran Canariára, ajánljuk, hogy sangriával hűsítse magát.

A sziget kulturális értékei is megérnek egy utazást. A csatornákkal teli Puerto de Mogán a sziget „Kis Velencéje". A főváros, Las Palmas igazi nagyvárosi hangulatot áraszt, tele múzeumokkal, történelmi látnivalókkal. Köztük a Casa de Colón, ahol egykor Kolumbusz is lakott. Hasonlóan látványos a zeneszerző Néstor Álamo múzeuma. Családok számára élmény a Museo Elder de la Ciencia y la Tecnología, műszaki témájú múzeum.

Gran Canaria fesztiválokkal teli sziget, az év szinte minden hetén történik valami esemény. Megúszhatatlan, hogy Gran Canaria-i utazása alatt bele ne keveredjen valami utcai forgatagba. Kihagyhatatlan a Fiestas de San Juan, a főváros Las Palmas alapításának ünnepe. A karnevál szezon már véget ért, de van megannyi más, míg Gran Canarián újra eljön a karneválok ideje. Gran Canaria olyan sziget, mely jól érzi magát.