Szeretnél Rómában a Trevi-kút szélén szelfizni? Már nem fogsz...

  • hírek
  • 2017.05.21
    14:25
  • szeretlekmagyarorszag.hu
A város vezetése úgy döntött, mostantól a turisták nem mehetnek a közelébe.

Róma számtalan híres jelképének egyike a gyönyörű és hatalmas Trevi-szökőkút, aminek a Telegraph szerint csak mostanáig lehetett a közvetlen közelébe menni.

A város ugyanis úgy döntött, kitiltja a turistákat a kút közvetlen közeléből. Nem akarják, hogy még többen próbáljanak fürdeni a Fontana di Trevi vizében. Tavaly nyáron például egy 64 éves angol nő, Delilah Jay döntött úgy, hogy eljátssza Az édes élet című film egyik jelenetét, amelyben Anita Ekberg és Marcello Mastroianni a szökőkútban pancsol.

Anitát és Marcellót valószínűleg nem ítélték pénzbírságra, de Delilah-nak be kellett fizetnie egy laza 450 dolláros büntetést. Pedig az őt figyelő közönség körében nagy sikert aratott akciójával.

Bár a tettét akár jópofának is vélhetnénk, sajnos minden jövendő turistának elég nagy gondot okozott a bátorsága: az idei évtől ugyanis csak egy irányban, egy kijelölt ösvényen, önkéntes felügyelők tekintetétől kísérve haladhatnak végig a Trevi mentén.

A szökőkút szélére sem lehet többé felülni, hogy onnan dobják a vízbe a visszatérésünket biztosító pénzérmét... Egyes hírek szerint őrök vigyáznak majd a szökőkútra.

Az elmúlt hónapban Róma polgármestere, Virginia Raggi több új korlátozást is bevezetett az olasz főváros 30 szökőkútjára vonatkozólag. Nem lehet a peremükön ülni, lábat mártóztatni bennük, fröcskölni a vizüket vagy megitatni velük a kutyákat, cicákat. A legkisebb büntetés, ami ezek megszegéséért járhat, 180 euró, azaz nagyjából 54 ezer forint, a legmagasabb pedig az, amennyire a brit hölgyet is ítélték: 450 euró, azaz körülbelül 135 ezer forint.